Diumenge, 21 de juliol de 2024
És notícia

Lloret redueix en un 27% el consum municipal d’aigua potable

Avatar photo

Aquesta disminució és resultat de l’aplicació de mesures aprovades al Comitè Municipal de Sequera que inclouen actuacions com la utilització de recursos hídrics alternatius

L’Ajuntament de Lloret ha aconseguit reduir el consum d’aigua potable d’equipaments municipals i parcs i jardins en un 27,10% en aquest primer període de l’any (gener-març). En total s’han consumit 19,65 hm³ respecte als 26,96 hm³ de l’any passat, pel mateix període.

 

Aquesta disminució és resultat de l’aplicació de mesures aprovades al Comitè Municipal de Sequera que inclouen actuacions com la utilització de recursos hídrics alternatius, com l’aigua regenerada per a la neteja de la via pública i el reg de les zones verdes, això com una disminució del reg de jardins en compliment de les directrius de la Generalitat.

 

Per altra banda, a través del fons europeu Red.es, es preveu l’ampliació de la xarxa de sistema de reg intel·ligent que permetrà una millor gestió hídrica, programant el reg per franges horàries, modificant aportacions d’acord amb factors com el temps meteorològic o les espècies vegetals o, fent una aturada massiva del reg.

 

Lloret de Mar disposa d’espais verds regats al 100% amb aigua regenerada com és el cas dels Jardins de Santa Clotilde. L’alcalde de Lloret, Albert Robert, explica que “hem de continuar treballant per ampliar aquesta xarxa d’aigua regenerada i ampliar els usos i àmbits d’aprofitament”. Durant aquestes setmanes a diferents equipaments municipals també s’han instal·lat airejadors o reductors del cabal d’aigua a les aixetes de diferents equipaments municipals.

 

L’Ajuntament de Lloret va convocar a principis de març el Comitè Municipal de Sequera arran de l’entrada en fase d’excepcionalitat de sequera hidrològica i pluviomètrica declarada per l’Agència Catalana de l’Aigua. La Comissió està presidida per l’alcalde, Albert Robert, pels tècnics dels departaments municipals de Serveis Públics, Medi Ambient, Policia Local, Protecció Civil, Turisme i Comunicació així com les empreses contractistes de serveis municipals directament vinculats amb l’assumpte, com són l’empresa Aquàlia, SA responsable de l’abastament i distribució d’aigua potable i la mercantil GBI Serveis, SAU que ofereix, entre d’altres, el servei de neteja viària.

 

Arran de l’entrada en fase d’excepcionalitat, el Comitè es reuneix quinzenalment per tal de fer seguiment de la situació de sequera i de les mesures municipals a adoptar.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

20 + seventeen =

Notícia anterior

La periodista Cristina Ribas participa del ‘Pessics de Vida’ de Manresa

Notícia següent

Les II Jornades de Nutracèutica de la URV atrauen prop de 100 persones

Notícies relacionades