Dimecres, 17 de juliol de 2024
És notícia

Lloret presenta el Pla director de dinamització del nucli antic

Avatar photo
En el nucli antic actualment hi ha empadronats 11.024 habitants, el que suposa el 25,39% del total de la població
Lloret de Mar

Avui, a la sala d’actes de l’Ajuntament, ha  tingut lloc la presentació del projecte del Pla director de dinamització del nucli antic  de Lloret de Mar. Durant la presentació s’han explicat els detalls sobre el Pla director,  els objectius, la metodologia de treball, les línies d’actuació i els espais de treball i  participació. Serà dirigit per l’Ajuntament de Lloret de Mar i coordinat per l’empresa  Paisaje Transversal, adjudicatària del contracte. 

L’alcalde de Lloret, Adrià Lamelas, acompanyat del regidor de Participació, Carles  Costa, i els regidors del Nucli Antic, Carles Clos i Míriam Rodríguez, ha explicat que  “El nucli antic és el cor de Lloret i aquest Pla de Dinamització té per objectiu  esdevenir un full de ruta que reverteixi la situació actual dignificant i  revitalitzant el nucli antic en els proper cinc anys i impulsant una millor  qualitat de vida pels seus veïns i veïnes i de tots els lloretencs i  lloretenques”. L’objectiu principal és desenvolupar un Pla d’accions de millora, un  document que respongui als reptes i prioritats definits mitjançant el treball conjunt  dels tècnics municipals i el debat ciutadà. 

La definició del Pla de dinamització es desenvoluparà en nou mesos i quatre fases de  treball, des de l’anàlisi de la situació actual fins a la seva redacció completa i  presentació pública. Durant aquest procés, la participació i implicació ciutadana  tindran un paper destacat en totes les fases del procés, amb diversos espais oberts  a la ciutadania, en els quals expressar les seves visions i idees per a afrontar els  reptes del barri i, de manera col·lectiva, treballar en la seva regeneració, des de la  millora de la qualitat de vida fins a la generació de noves oportunitats econòmiques,  el foment del turisme sostenible i la defensa del patrimoni cultural i arquitectònic.  

El Pla busca actuar de manera integral en el nucli antic, aproximant-se a temàtiques  molt diverses que impactaran sobre el barri, des de l’habitatge a l’espai públic, sense  deixar de costat qüestions relatives a la mobilitat, el medi ambient i la identitat local.  Per a això, el Pla es treballarà des de l’esforç coordinat de diferents àrees i  organismes municipals, que oferiran la seva experiència i coneixement per a  l’elaboració i la posterior implementació del Pla director. 

Així mateix, durant la presentació del projecte, es llançarà el web del Pla director  de dinamització del nucli antic de Lloret de Mar, un espai informatiu on la ciutadania  pot conèixer més sobre el Pla director i mantenir-se informada de l’avanç del procés  participatiu.  

El Pla director de dinamització del nucli antic, promogut per l’Ajuntament de Lloret  de Mar, està finançat pels fons NextGenerationEU de la Unió Europea.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

two + 6 =

Notícia anterior
sant adria besos

La platja contaminada de Sant Adrià de Besòs seguirà tancada per quart estiu consecutiu

Notícia següent

Gavà prepara un dispositiu especial per a una revetlla de Sant Joan segura

Notícies relacionades