Dimecres, 17 de juliol de 2024
És notícia

Lloret de Mar ja té un nou espai per ser el nou Centre Cívic del Molí

Avatar photo

A partir de la seva adquisició i les corresponents reformes, es posarà a disposició de la ciutadania aquest nou centre cívic

Recentment, l’Ajuntament de Lloret de Mar ha adquirit un nou espai per ser el nou Centre Cívic del Molí. A partir de la seva adquisició i les corresponents reformes, es posarà a disposició aquest nou centre cívic on a més, en el mateix espai ha de poder donar cobertura pel desenvolupament dels diferents programes de Benestar i Família com la Tarda Jove, l’Espai de Salut Jove, Porta d’accés i el Reconcilia’t, tots ells programes i  accions que fan atenció a joves en situació de vulnerabilitat.

 

A partir de gener de 2022, el Centre Cívic del Molí situat en el carrer Doctor Josep  Roig i Raventós, núm. 8, planta baixa amb una superfície total de 69 m² i superfície útil d’aproximadament 50 m², va deixar de formar part de la xarxa de Centres Cívics de Lloret de Mar, per destinar-se a l’ús de magatzem de la Secció de Patrimoni cultural, ateses les seves característiques i peculiaritats (construcció deficitària dels anys 70, sense possibilitat de ventilació assistida, espai únic i reduït, etc.) característiques que es varen posar més de manifest durant els mesos de la pandèmia de la COVID-19, quan aquest local amb funcions de Centre Cívic va haver de romandre tancat.

 

La regidora de Participació Ciutadana, Lara Torres, explica que “Atès que s’havia perdut el servei de l’equipament existent que fins ara feia les funcions de Centre Cívic en el barri del Molí, es feia necessari i imprescindible substituir-lo per un altre espai que permeti els usos d’un equipament que compti amb unes característiques que permetin trobar-se i relacionar-se i construir d’una manera col·lectiva i transversal projectes amb un valor  social, inclusiu i participatiu”.

 

Aquest nou espai compta amb una superfície aproximada de 120 m² i està ubicat en  l’Av. de les Regions que és una via comercial que vertebra part de la centralitat en  el barri, perquè està en enfront de la plaça dels Drets Humans i molt a prop de la plaça  de les Regions, dues zones d’especial afluència, fet que garanteix la seva visibilitat i  concurrència.

 

Els centres cívics com a model d’equipament sociocultural i de barri, i el projecte de  la xarxa de Centres Cívics de Lloret de Mar constitueixen els instruments per  generar la creativitat i la convivència necessària per impulsar un model cohesionat  de municipi, posant l’èmfasi en la descentralització territorial i dotant-los de  contingut de tal manera que siguin referents socioculturals en el barri i, per tant,  referents de proximitat. Proximitat entesa en el sentit físic (vinculada a  l’equipament) i també relacional (vinculada a la coneixença, a la creació de vincles  o de suport).

 

Amb l’adquisició d’aquest espai es recuperen els equipaments que prestaven el  servei públic com a Centres Cívics de Lloret de Mar, 6 en total, amb els següents  noms segons la seva situació en els respectius barris: Can Carbó, Can Ballell, Can  Sabata, Roca Grossa, el Rieral i el del Molí (que dona servei a 3 barris Molí-Mas  Vilà-Can Ribalaigua).

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

9 + three =

Notícia anterior

Temible Daiverson: el tiktoker buscat per assassinar una transsexual i pujar el vídeo

Notícia següent

La Fundació Esclerosi Múltiple celebra el 20è sopar solidari Cambrils

Notícies relacionades