Lloret de Mar rep més de 5.000 MEUR per construir una residència

El consistori també ha sol·licitat la delegació de competències a la Generalitat per poder fer la licitació del projecte

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

La Conselleria de Drets Socials de la  Generalitat de Catalunya ha atorgat una subvenció de 5.910.000 euros a  l’Ajuntament de Lloret per la construcció de la nova residència i centre de dia per la  gent gran. El consistori es va presentar a la convocatòria de subvencions del  Departament de Drets Socials en el marc del Pla de recuperació, transformació i  resiliència, finançat per la Unió Europea, Next Generation EU per a l’impuls i foment  de l’accessibilitat als espais d’atenció a la ciutadania dels ens locals de Catalunya.

En paraules de l’alcalde de Lloret, Jaume Dulsat, “agraïm el suport de la  Conselleria de Drets Socials en aquest projecte que era prioritari per  l’equip de govern i pel futur de Lloret i la seva ciutadania. Han estat mesos  de moltes reunions i gestions perquè aquest nou equipament sigui una  realitat i, evidentment, la part econòmica era una peça fonamental”.

 

L’octubre del 2020 l’alcalde de Lloret de Mar i el llavors Conseller del Departament  de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya, Chakir el  Homrani, varen signar un protocol pel qual la Generalitat de Catalunya es  comprometia a la reserva d’una dotació pressupostària de 1.537.649€ a l’any per  garantir 48 places públiques noves. L’alcalde de Lloret explica que “encara estem  a l’espera que el protocol passi a ser conveni”· Paral·lelament s’estava  treballant en un estudi de viabilitat econòmica a l’empresa pública SUMAR que es  va aprovar al Ple Municipal del novembre del 2021. L’estudi projectava un  sociosanitari amb capacitat de 136 places, de les quals 72 seran públiques, amb  una superfície de 6.800 metres quadrats i amb un pressupost estimat d’11 milions  d’euros més IVA.

El darrer pas d’aquest projecte es va dur a terme al Ple de setembre del 2022 quan  es va aprovar fer arribar a la Generalitat la petició de delegació de competències  per poder fer la licitació de construcció de la residència de gent gran.

 

La nova residència i centre de dia de la gent gran està previst a l’avinguda de Josep  Pla i Casadevall al parc de Can Buc, al barri del Rieral, i té una superfície de 10.000  metres quadrats. 

Amb aquesta subvenció ja són tres les subvencions amb fons europeus que ha  aconseguit l’Ajuntament de Lloret: 5.917.890 d’euros en la convocatòria  extraordinària de finançament europeu Plans de Sostenibilitat Turística; 1.000.000  d’euros, en un altre convocatòria destinada a projectes de mobilitat i aquesta  darrera de 5.910.000 euros en projectes socials.