El sector empresarial de Lloret de Mar i l’Ajuntament del municipi han posat fil a l’agulla per buscar solucions davant l’escassetat d’aigua amb l’adquisició d’una dessaladora que permetrà l’ús de les piscines durant la temporada d’estiu, garantint als nostres visitants una experiència com la d’anys anteriors.
L’objectiu és assegurar els més de 12.000 llocs de treball directament vinculats al sector turístic i l’activitat dels més de 123 hotels, (29.875 places hoteleres), 4 càmpings (1.337 unitats d’acampada i 3.786 places) i 12 blocs d’apartaments turístics i HUTs (1.144 places).
Aquesta mesura se suma als esforços que el municipi ha dut a terme en els darrers anys per reduir progressivament el seu consum hídric, un fet imprescindible en l’actual context de sequera extrema que pateix Catalunya. Aquesta dessaladora constitueix una solució a curt termini per assegurar la qualitat dels serveis turístics en temporada d’estiu. L’objectiu és continuar treballant amb l’ACA per obtenir una concessió estable i així poder disposar d’una alternativa per a l’emplenament de piscines públiques.
El cost del projecte – que serà d’1,5 milions d’euros- serà íntegrament finançat pels empresaris del sector turístic de Lloret de Mar i compta per la seva tramitació i viabilitat amb el suport de l’Ajuntament de Lloret de Mar. En aquests moments, el projecte es troba en el procés final de tramitació amb l’Agència Catalana de l’Aigua, que ha d’autoritzar-ne l’ús.
Aquesta iniciativa és possible des que la Generalitat va anunciar el passat 7 de març l’autorització per instal·lar dessaladores privades destinades a usos com l’emplenament de piscines, sempre que es justifiqui que l’objectiu últim és el manteniment de l’activitat econòmica i els llocs de treball.
La fabricació de la dessaladora anirà a càrrec de l’empresa valenciana Hidro Water, especialitzada en la fabricació i distribució d’equipament per al tractament d’aigua. L’empresa ha dissenyat un sistema d’osmosi inversa d’aigua de mar que permetrà generar 50.000 litres d’aigua l’hora i, per tant, reduir a zero l’ús de l’aigua de boca per a l’emplenament de piscines.