Dissabte, 25 de maig de 2024
És notícia

Lloret de Mar incrementa el turisme esportiu un 27,4% al 2023

Avatar photo
Les dades s’han presentat a la taula de turisme esportiu de Lloret de Mar

Un total de 82.975 persones vinculades al turisme esportiu varen visitar les instal·lacions esportives de Lloret de Mar durant el 2023. Aquesta xifra suposa un increment del 27’4% respecte al 2022, d’aquest total 45.922 varen ser esportistes (un 34%+) i 37.053 acompanyants (un 23%+).

Aquestes dades s’han presentat a la taula de turisme esportiu que organitza anualment Lloret Turisme i que està integrada per vint establiments d’allotjament i dues agències receptives, totes elles reconegudes amb la certificació de Destinació de Turisme Esportiu (DTE) de l’Agència Catalana de Turisme. Aquest any a més s’hi han incorporat l’hotel Acapulco 4*, l’hotel Helios 4*S i El Trull Accommodation.

Pel que fa les activitats esportives, el 2023 a Lloret s’hi han dut a terme un total de 424, un 80% de les quals són estades esportives (training camps). Les dades posen de manifest que la temporada de turisme esportiu s’està allargant; tradicionalment es situava entre març (4.037 esportistes), abril (11.552 esportistes) i maig (3.585 esportistes) però que aquest 2023 també ha presentat molt bones xifres els mesos de juny (9.613 esportistes) i juliol (5.977 esportistes).

Per nombre de participants, les modalitats esportives més destacades són el futbol amb 14.301; el bàsquet amb 6.923 i l’atletisme amb 6.923. I per nombre d’activitats per nacionalitat, destaquen França (77), Suècia (70), Catalunya (50) i Regne Unit (26). Aquestes nacionalitats varien segons la disciplina esportiva, així com en atletisme es situa en primer lloc França (19), seguida de Catalunya (19) i Bèlgica (6); en futbol, Suècia (38), Suïssa (17) i Noruega (14); en natació, França (24), Alemanya (10) i Catalunya (5); en triatló, França (22), Bèlgica (3) i Suècia (2); i per últim, en ciclisme, França seguida de Bèlgica i Holanda.

La gerent de Lloret Turisme, Elizabeth Keegan, ha explicat que “aquestes bones dades són fruit del treball conjunt entre el sector públic i el privat que treballen proactivament el turisme esportiu des de la captació, amb diferents accions promocionals al llarg de l’any, oferint a més una atenció personalitzada un cop són a la destinació i exercint un contacte permanent que contribueix a aquesta alta fidelització que té Lloret de Mar”

En aquesta línia, Lloret Turisme es troba aquests dies participant en la tercera edició del workshop Sports&Events a Calvià, una trobada professional que reuneix a més de cent operadors de tot Europa especialitzats en turisme esportiu i en la que l’equip de Lloret realitzarà un total de vint i quatre entrevistes. També hi participen les empreses lloretenques L’Azure hotel i Evenia Hotels. L’octubre passat Lloret de Mar va ser la seu de la segona edició d’aquest esdeveniment comercial de referencia en l’àmbit del turisme esportiu. Posteriorment, Lloret Turisme també participarà en un benchmark sobre cicloturisme organitzat per l’Agència Catalana de Turisme i Cycling Friendly a Mallorca, amb l’objectiu de conèixer les bones pràctiques d’una destinació de referència en aquest àmbit com és aquesta illa.

Lloret de Mar està certificada com a Destinació de Turisme Esportiu per l’Agència Catalana de Turisme des del 2006 i és la destinació de Catalunya amb més modalitats certificades (futbol, atletisme, esports col·lectius, ciclisme, natació i triatló).

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Desmantellen una plantació de marihuana en una nau a Sant Feliu de Codines

Notícia següent

La Policia Local de VNG estrena tres vehicles híbrids

Notícies relacionades