Lloret estrena el nou camí de ronda que enllaça la platja de Lloret i Fenals

S’obrirà el pròxim diumenge coincidint amb la Marxa de les Platges de Lloret

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

Aquest cap de setmana, coincidint amb la Marxa de les Platges de Lloret, Lloret estrena el nou camí de ronda entre Lloret i Fenals. Aquest migdia l’alcalde de Lloret, Adrià Lamelas, i el regidor de  Mobilitat, Joan Escalona, han realitzat l’acte d’obertura. 

L’enllaç del camí de ronda entre la platja de Lloret i Fenals es va iniciar l’any 2021 i s’ha anat desenvolupant per fases. Primerament es van executar el tram I i II des  de la Roca d’en Maig fins al Castell de Sant Joan passant per Cala Banys i a finals de l’any 2022 es va obrir el tram III que enllaçava la Platja de Fenals i el Castell de Sant Joan. Aquest 2023 s’han executat els darrers 100 metres que eren d’alta complexitat just a sota del Castell de Sant Joan i amb l’obra es permet connectar  els trams I i II amb el tram III. El projecte de detall es va encarregar a una  enginyeria externa, mentre que l’obra s’ha executat amb una empresa constructora  i la participació d’una altra especialitzada en treballs verticals. 

El camí de ronda entre Lloret i Fenals té una distància aproximada de 1.310 metres i el temps de recorregut és d’uns 25 minuts. Les obres han consistit en  l’eixamplament del pas, la instal·lació de baranes de seguretat i la consolidació de  punts degradats. Durant el recorregut es pot gaudir d’un total de dinou miradors i  passarel·les amb panoràmiques sobre el litoral. El cost total aproximat ha estat de 860.000€. 

El camí de ronda Lloret-Fenals és un dels projectes inclosos en el Pla de  Reconversió Turística de Lloret de Mar i ha estat finançat a través del Departament  d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Lloret de  Mar, el Patronat de Turisme Costa Brava Girona de la Diputació de Girona i la Mesa  Empresarial en el marc del conveni econòmic per a l’execució de determinades  actuacions del pla operatiu per a la renovació de la destinació turística de Lloret de  Mar, subscrit en data 30 de juny de 2017. 

L’alcalde de Lloret, Adrià Lamelas, ha destacat que “avui és un dia important per  Lloret que culmina la feina de molts anys i posa a disposició de la  ciutadania i els visitants aquest camí de ronda que és una reivindicació  històrica i que esdevindrà un nou i important atractiu per Lloret”. Per poder  fer aquest nou camí de ronda l’Ajuntament de Lloret ha tardat més de 5 anys 

durant els quals, a banda de les obres, ha hagut de duu a terme diferents  expropiacions de terrenys. L’alcalde també ha remarcat “la importància del  recolzament dels organismes supramunicipals per executar aquests projectes tan importants pel municipi i la seva actualització”.