Lloret de Mar tindrà un camp de futbol de gespa artificial amb el projecte “Cruyff Court”

Avui l’Ajuntament i la fundació privada Johan Cruyff han signat el conveni

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

Avui, a la sala d’actes de l’Ajuntament de Lloret de Mar, l’alcalde de Lloret de Mar, Jaume Dulsat i com a directora general de la fundació privada Johan Cruyff, Pati Roura, han signat un conveni de col·laboració per la construcció d’un “Cruyff Court”, un camp de gespa artificial que té per objectiu la promoció de l’esport per part de nens i joves amb qualsevol capacitat diferent o risc d’exclusió social. Pati Roura explica que “Es tracta d’un projecte que inclou la construcció de camp de futbol i també de tot un programa formatiu mitjançant activitats d’oci, exercici físic i esportiu que fomenten el benestar físic i emocional dels joves”.

Aquest nou camp de gespa artificial que es trobarà ubicat a l’Avinguda de Vidreres, al costat de la Plaça CEIP PERE TORRENT, entre el carrer Escoles i el carrer Mestres i, com explica la regidora d’Esports, Ana Garcia-Castany “l’Ajuntament de Lloret de Mar ha decidit remodelar també la resta de l’espai existent amb la construcció d’un camp de criquet i elements de work out”.

La fundació privada Johan Cruyff assumirà la redacció, zonificació, demolició i obra nova de la instal·lació amb un import màxim de 318.314€ i un termini d’execució de 9 mesos. El conveni també detalla que la fundació organitzarà anualment un campionat de futbol per a escoles i/o barris “campionat de Cruyff Courts 6vs6” i que desenvolupament del projecte formatiu “Cruyff Foundation Community Program” formant a monitors locals per la dinamització del camp.

L’alcalde de Lloret de Mar explica que “l’esporta ja és un eix vertebrador en la nostra estratègia municipal i aquest projecte del “Cruyff Court” reforçarà encara més aquesta vessant social que ens dona l’esport com a element de cohesió ciutadana.

En aquest projecte també han col·laborat activament les escoles del programa Ajuntament dels Infants que varen proposar diferents alternatives i elements per incorporar en aquesta zona, unes propostes que varen ser recollides i s’inclouran a les futures reformes del parc infantil Fofo ( i de l’entorn d’aquest…) ubicat al costat d’aquest nou camp que es construirà en breu.