Lloret de Mar obre l’espectacle de titelles per a públic familiar

Avui el llaç de l’entrada al municipi ja és lila i s’ha instal.lat un tapís de ganxet de colors liles creat per usuàries del Casal de la Gent Gran a la façana de la Casa de Cultura

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

L’espectacle de titelles, Las Cotton, de la  companyia Anita Maravillas, dues setmanes dedicades als feminismes a Lloret.  Activitats organitzades en el marc de la Capital de la Cultura Catalana des  d’Igualtat, el Teatre, la Biblioteca, el Casal Municipal de la Gent Gran, l’entitat Kala  Trons i l’Associació de Dones L’Aurora.

Avui el llaç de l’entrada al municipi ja és lila i s’ha instal.lat un tapís de ganxet de  colors liles creat per usuàries del Casal de la Gent Gran a la façana de la Casa de  Cultura. A més des del 27 de febrer fins el 15 de març la Biblioteca acull l’exposició  “on habita la violència masclista”.

 

Setmana dels feminismes

▪ Las Cotton. Anita Maravillas. 

Obrirà el cicle el premiat espectacle de titelles, Las Cotton, de la companyia basca,  Anita Maravillas. Un espectacle que relata les lluites obreres de les dones i que  segons la companyia, a través del teatre de titelles, els permet crear un imaginari,  una estètica i uns codis que les ajuden a explicar conceptes “adults” al públic més  petit.

 Premi Feten 2021 al millor espectacle de titelles.

Premi Drac d’or a la millor escenografia Fira Titelles de Lleida 2022.  Finalista als Premis Max Oficial 2022.

Diumenge 5 de març, 12 hores

Edat recomanada: 5 anys

▪ L’actriu lloretenca, Eva Cabezas, presenta Curvy la vigília del 8 de març. 

El Teatre de Lloret també acollirà l’espectacle Curvy de l’actriu lloretenca Eva  Cabezas. Serà el dimarts 7 de març a les 20h. Espectacle nominat a la categoria de  Millor Monòleg en es Premis de Teatre Barcelona 2019. Un show d’humor de l’actriu  de Lloret que busca l’acceptació dels complexes i ressaltar allò positiu de la  diversitat de talles, cossos i estils.

 

Dimarts 7 de març, 20.00 hores

▪ Comando Señoras. 

El Teatre de Lloret acollirà el diumenge 12 de març l’espectacle Ritos de amor y de  guerra de Comando Señoras. Les senyores han decidit apropiar-se de la seva  història i organitzar-se.

Diumenge 12 de març (12.00 h)

Després de l’espectacle l’Associació de Dones l’Aurora farà entrega del Tercer Premi  Aurora, que enguany recau a Montse Sala i Vila. El premi s’entregarà al Teatre de  Lloret el diumenge 12 de març de 2023 a les 13h en el marc del tradicional Vermut  de L’Aurora.

L’Aurora també ha organitzat una conferència titulada Ecofeminisme i Mite. Serà el  dissabte 11 de març a les 18.30h a la llibreria Can Gallissà. Pel dijous 16 de març  al Puntet han organitzat un taller que porta per títol, Imaginaris de l’amor romàntic i una sortida al Museu d’Art de Girona en clau de dona pel dissabte 18 de març.

▪ Celebració del 8 de març a càrrec d’Igualtat. 

La regidoria d’Igualtat i feminismes ha organitzat la celebració del 8 de març amb  un acte institucional al Teatre on es vol posar en valor el talent de les dones. En  aquest acte hi haurà dansa, música i reconeixements a dones, així com la lectura  del manifest institucional del 8 de març.

L’acte es farà al teatre de Lloret a les 19h i està obert a tothom. Una hora abans, a  les 18h, l’entitat Kala Trons farà una batucada des de la plaça de la Vila fins al  Teatre.

Totes les activitats es poden consultar al web de l’Ajuntament de Lloret  www.lloret.cat