Lloret celebra la 47a edició de la Festa de l’Esport amb més de 800 assistents

Avatar photo

El premi Llevant 2022 va ser pel Club de Patinatge Artístic de Lloret; el premi Llevant 2023 pel FC Lloret i la forjadora de l’Esport 2022, l’Olga Valls del Club Natació Lloret i la forjadora del 2023 l’Anna Rosa Bou del Club de Rem Santa Cristina

Més de 800 persones varen assistir a la 47a edició de la Festa l’Esport que es va celebrar al Pavelló Municipal d’Esports. Per la regidora d’Esports, Anna Garcia Castany, regidora d’Esport “Tradicionalment aquest esdeveniment es duia a terme al Teatre de Lloret, però per ampliar l’aforament com a novetat l’hem traslladar al Pavelló i ha tingut molt bona rebuda”.

L’acte que reconeix esportistes i clubs de la vila que han tingut actuacions destacades durant l’any, va aglutinar dues edicions, 2022 i 2023, donat que l’any passat el context postpandèmic encara no permetria esdeveniments en gran format. Els guardons més destacats són el Premi Llevant, per a una entitat destacada, que va ser pel Club de Patinatge Artístic, l’any 2022, i pel FC Lloret l’any 2023. El Club de Patinatge Artístic de Lloret es va iniciar en el col·legi de la Immaculada Concepció fa cinquanta anys i al llarg de la seva trajectòria han aconseguit cinc campionats d’Espanya, sis de Catalunya i infinitat de campionats provincials.

 

L’any 2000 es va arribar a celebrar a Lloret el Campionat d’Europa de patinatge artístic. Actualment, El Club compta amb unes 90 patinadores i 5 persones a l’staff tècnic.

Pel que fa al FC Lloret ha arribat als cent anys d’història. L’any 1922 és l’any oficial del naixement de l’entitat, després que així ho determinés la Federació Catalana de Futbol, en reconèixer com a document oficial més antic una instància de l’anomenat Lloret Football Club, actual Club de Futbol Lloret. Són ja més de cent anys amb un munt d’èxits com el primer ascens a la Tercera Divisió, en els anys seixanta; la promoció per pujar a Segona Divisió B dels anys vuitanta; o els dos ascensos, a Preferent i a Primera Catalana, de l’època més recent. Actualment, compta amb 22 equips entre les diferents categories.

 

Pel que fa a el segon reconeixement més rellevant de la nit, la Forjadora de l’Esport 2022 va ser per Olga Valls del Club Natació Lloret que fa 25 anys que és presidenta del Club i on destaca “el seu mèrit no és cap marca personal, sinó el treball desinteressat i tenaç per construir i facilitar que altres assoleixin les fites” i la Forjadora de l’Esport 2023 per Anna Rosa Bou del Club de Rem Santa Cristina que des de fa molts anys ha organitzat campionats escolars i curses enfocades als joves de la seva disciplina esportiva i formació a les escoles i instituts, mirant sempre de transmetre la tradició que això també implica. A més presideix, des de fa vuit anys, l’entitat a la qual pertany, i ha treballat per tal d’enfortir la relació amb la resta de clubs i entitats de Lloret, participant en la creació de l’actual escola d’aquest esport amb equips alevins, infantils, cadets i juvenils durant tot l’any.

L’alcalde de Lloret, Jaume Dulsat, va explicar “que ha estat una Festa de l’Esport en clau femenina on hem tingut a dues Forjadores de l’esport però on també cal destacar que més de la meitat dels esportistes destacats són dones”.

A més també es va fer una distinció especial per OCEANCATS integrat per Joaquim Planells, Sergi Franch, Marti Ramírez i Juanba Romero que varen ser Campions de l’Atlantic Challenge 2022, un autèntic repte de supervivència al mar, que és creuar l’Atlàntic a rem des de La Gomera, a les Canàries, fins a l’illa d’Antigua, al Carib. 4.800 kilòmetres remant a mar obert i enfrontant-se a temporals, onades de fins a 10 metres i fins i tot a taurons. Van cobrir la distància entre La Gomera i Antigua en 31 dies, 17 hores i 9 minuts.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Espai de trobada per a la creació i producció artística local a Balaguer

Notícia següent

Sabadell prorroga la recollida i assistència d’animals domèstics perduts

Notícies relacionades