L’Hospital Comarcal de Blanes suspèn l’entrada d’acompanyants a la Unitat de Mitjana Estada Polivalent

    S’ha hagut de prendre aquesta mesures al haver-se detectat 14 positius entre els pacients hospitalitzats no COVID, que també ha afectat tres professionals de la UMEP

    temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

    Des d’aquest passat diumenge el recurs sociosanitari de l’Hospital Comarcal de Blanes, la Unitat de Mitjana Estada Polivalent (UMEP) ha quedat restringida a l’entrada de visites després que, dels 18 pacients que hi ha hospitalitzats actualment, 14 hagin donat positiu a la prova diagnòstica del coronavirus. També han donat positiu tres dels professionals que treballen en aquesta planta.

    El passat dissabte dos dels pacients hospitalitzats a la unitat van presentar simptomatologia de caràcter lleu compatible amb COVID i, arran d’aquests casos, es va fer el cribatge a tots els usuaris i usuàries de la planta. Actualment, doncs hi ha 14 persones positives que es troben asimptomàtiques, i de les 4 que han donat negatiu, en els propers dies se’ls repetirà la prova per veure la seva evolució, d’igual manera que es farà amb els que han donat positiu.

    Aquesta planta queda totalment aïllada, i des del passat diumenge no es permet l’entrada d’acompanyants. Des del centre ja s’ha informat sobre aquesta situació als familiars dels pacients hospitalitzats. Només en casos excepcionals serà el personal sanitari qui decidirà si permet l’accés. A la resta de plantes de l’hospital, de moment es manté el règim de visites establert actualment, que és des de les 8 del matí fins les 8 del vespre, de dilluns a diumenge, amb un sol acompanyant.