L’Hospital Comarcal de Blanes incorpora la Bústia AECC

  L’objectiu és facilitar la relació entre els pacients oncològics i familiars amb l’AECC-Catalunya Contra el Càncer per demanar informació i accedir a serveis gratuïts

  temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

  Les estrictes mesures COVID per contenir l’expansió de la pandèmia, especialment als centres sanitaris, han provocat que entitats com l’AECC-Catalunya Contra el Càncer no puguin estar-hi presents per apropar els seus projectes i serveis als pacients que s’hi visiten. Per aquest motiu, l’AECC ha instal·lat a l’Hospital Comarcal de Blanes, de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva la Bústia AECC Seguim amb Tu’.

  Es tracta d’una iniciativa que vol facilitar el contacte entre els pacients oncològics i familiars amb l’associació. L’objectiu no és tan sols que hi hagi una comunicació fluïda sinó, sobretot, que puguin sol·licitar informació i puguin accedir als serveis que s’ofereixen de manera gratuïta. Es tracta de serveis com ara atenció psicològica, fisioteràpia, logopèdia, atenció social, orientació sanitària i acompanyament a través del voluntariat.

  D’aquesta manera, l’Hospital Comarcal de Blanes ha esdevingut el primer centre d’arreu de la Regió Sanitària de Girona on s’ha instal·lat aquesta bústia, perquè les persones que ho necessitin puguin continuar contactant amb l’AECC-Catalunya Contra el Càncer. El projecte ja s’ha posat en marxa en altres punts de l’estat i, fins al moment, ha tingut molt bona acollida.

  La Bústia AECC Seguim amb Tu’ està situada a la planta de l’entrada principal del vestíbul d’accés general a l’Hospital Comarcal de Blanes, al costat de l’Hospital de Dia. A partir d’aquesta iniciativa, el pacient o familiar pot dipositar-hi les seves dades perquè els contactin des de l’AECC, o bé trucar directament a través del telèfon que figura a la bústia: 972 201 306. De manera periòdica, un professional de l’AECC recollirà els fulls de sol·licitud que hi ha dins la bústia per contactar-hi el més aviat possible.