L’Hospital Comarcal de Blanes allotjarà a partir del 6 d’abril una exposició sobre el Càncer de Còlon

    Aquest passat dimecres, 31 de Març, se celebrava el Dia Mundial de Prevenció contra aquest tipus de càncer

    temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

    El 31 de març se celebra el Dia Mundial per a la Prevenció del Càncer de Còlon. Coincidint amb aquesta jornada, la Corporació de Salut del Maresme i la Selva ha donat a conèixer una activitat que tindrà lloc a l’Hospital Comarcal de Blanes per sensibilitzar la ciutadania sobre aquesta malaltia.

    Es tracta d’una exposició itinerant que s’allotjarà al vestíbul d’aquest centre sanitari a partir del proper dimarts, 6 d’abril. L’acció l’ha dut a terme des de la Junta Local de Blanes de l’AECC-Catalunya Contra el Càncer té l’objectiu de conscienciar sobre la importància de participar en els programes de cribatge, que en molts casos permeten detectar a temps la malaltia, adreçat als homes i dones d’entre 50 i 69 anys.

    Es fa mitjançant una prova molt senzilla, el Test de Sang Oculta en Femta (FSOF), i des de l’AECC recorda que aquest càncer és el de major incidència a les comarques gironines, per davant del de mama o pròstata, amb 631 casos diagnosticats al 2020. Es tracta a més a més del segon tipus de càncer que més morts causa a l’any a tot l’estat espanyol. L’any passat van morir 220 persones a causa d’un càncer de còlon en aquest territori.