Dimarts, 16 de juliol de 2024
És notícia

L’Hospital Comarcal de Blanes allotjarà a partir del 6 d’abril una exposició sobre el Càncer de Còlon

Avatar photo

Aquest passat dimecres, 31 de Març, se celebrava el Dia Mundial de Prevenció contra aquest tipus de càncer

El 31 de març se celebra el Dia Mundial per a la Prevenció del Càncer de Còlon. Coincidint amb aquesta jornada, la Corporació de Salut del Maresme i la Selva ha donat a conèixer una activitat que tindrà lloc a l’Hospital Comarcal de Blanes per sensibilitzar la ciutadania sobre aquesta malaltia.

Es tracta d’una exposició itinerant que s’allotjarà al vestíbul d’aquest centre sanitari a partir del proper dimarts, 6 d’abril. L’acció l’ha dut a terme des de la Junta Local de Blanes de l’AECC-Catalunya Contra el Càncer té l’objectiu de conscienciar sobre la importància de participar en els programes de cribatge, que en molts casos permeten detectar a temps la malaltia, adreçat als homes i dones d’entre 50 i 69 anys.

Es fa mitjançant una prova molt senzilla, el Test de Sang Oculta en Femta (FSOF), i des de l’AECC recorda que aquest càncer és el de major incidència a les comarques gironines, per davant del de mama o pròstata, amb 631 casos diagnosticats al 2020. Es tracta a més a més del segon tipus de càncer que més morts causa a l’any a tot l’estat espanyol. L’any passat van morir 220 persones a causa d’un càncer de còlon en aquest territori.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

twelve + six =

Notícia anterior

Provaran noves tècniques per produir arròs ecològic al delta de l’Ebre

Notícia següent

La platja del Miracle tindrà una zona per a gossos

Notícies relacionades