L’Escola Municipal de Música de Banyoles oferirà un nou curs en instruments de cobla

L’Escola Municipal de Música de Banyoles (EMMB) obrirà dilluns que ve el període de  preinscripcions al curs 2021-2022, que es realitzaran de forma telemàtica a través del web emmb.banyoles.cat. El regidor de Cultura, Miquel Cuenca; la directora de l’Ateneu – CMEM,  Clara Martinell, i el director de l’EMMB, Sam Atencia, han presentat avui la campanya de  preinscripcions, que girarà al voltant del mot “Toca” en un moment en què aquest concepte  pren més rellevància que mai a causa de la pandèmia.  

La campanya convida la població a aprofundir en el verb tocar, referit a l’acció que més es  desenvolupa a l’EMMB, que és aprendre música i tocar instruments i en un moment en què  toca fer música i recuperar activitats de lleure. La reserva de plaça per al curs que ve es podrà  efectuar fins a l’11 de juny. Durant el període de preinscripcions, es realitzarà una setmana  sencera de portes obertes que tindrà lloc del 31 de maig al 4 de juny. Per a participar-hi  cal inscriure’s prèviament enviant un correu electrònic a emmusica@ajbanyoles.org. 

Durant la roda de premsa de presentació de la campanya, que ha estat creada per l’estudi de  disseny Enserio de Banyoles, Cuenca ha remarcat que malgrat les circumstàncies l’EMMB s’ha  mantingut com “un servei imprescindible per a la ciutat” amb el qual Banyoles  “exerceix capitalitat cultural” a la comarca i més enllà, ja que l’escola acull alumnat de  molts municipis del Pla de l’Estany i també de la Garrotxa, l’Empordà i el Gironès. En aquest  sentit, ha posat de manifest que durant un any marcat per les restriccions de la pandèmia,  “l’EMMB s’ha adaptat amb un temps rècord i la seva activitat no ha cessat en tot  aquest temps”. “És una escola viva i activa, amb una xifra significativa de 350 alumnes i estem convençuts que el curs 2021-2022 serà un gran any per a l’escola”,  ha manifestat. 

De la seva banda, Martinell ha valorat molt positivament el model mixt presencial virtual que l’EMMB ha posat en marxa aquest curs malgrat que s’ha trobat a faltar la part de  concerts a l’exterior, si bé de cara a final de curs es realitzaran algunes activitats, com el  dissabte musical d’assajos i convivència que van dur a terme dissabte passat a la casa de  colònies Mas Batllori o el concert de combos i cambres que celebraran aquest dissabte en el  marc del Temps de Flors de Girona.  

Atencia també ha detallat que faran concerts a l’Exposició de Flors de Banyoles el 4 de  juny, al Festival Simfònic el 12 de juny i a l’Auditori de l’Ateneu del 15 al 18 de juny per  tancar el curs.  

CLASSES D’INTRUMENTS DE COBLA, LA NOVETAT DEL CURS QUE VE 

La roda de premsa ha servit per anunciar la que serà la gran novetat del curs que ve, com és  la introducció d’instruments de música de cobla a l’oferta educativa de l’EMMB, el que el  regidor de Cultura ha definit com “un pas necessari i estratègic amb molta raó de ser en  una ciutat que és la capital de la sardana”. Segons ha apuntat, és “la peça que faltava  per completar la cultura de la cobla a Banyoles amb la part formativa”.  

D’aquesta manera, l’any que ve l’EMMB incorporarà l’estudi d’instruments de cobla gràcies  a un conveni que possibilitarà que a partir del setembre l’escola pugui oferir classes de  tenora, tible i fiscorn. Alguns instruments seran cedits pel Foment i d’altres seran adquirits  per l’Ajuntament, que ha realitzat una inversió de 15.000 euros per tal d’adquirir dues tenores  i dos tibles de lutier artesanal. 

Joan Lleal, president del Foment, ha anunciat que l’entitat becarà aquells estudiants que  tinguin interès a estudiar aquests instruments amb l’objectiu de “fomentar que hi hagi  una pedrera de músics de cobla” i així no perdre aquest potencial en una ciutat  sardanista com Banyoles”. Lleal s’ha felicitat pel que ha dit que serà “el començament  d’una nova etapa de recuperació de l’instrument de cobla”. 

Atencia ha subratllat que amb aquest pas “incorporem una tercera pota a l’oferta  educativa de l’EMMB, a més de música moderna i clàssica, que és la música  tradicional”. El director de l’EMMB també ha destacat que el centre continuarà mantenint tres  orquestres de corda i tres big bands en lloc de dues per tal de consolidar un teixit de músics  amateurs que vinguin a tocar a l’Ateneu. 

OFERTA EDUCATIVA 

El projecte educatiu de l’EMMB potencia la música en grup, en paral·lel amb l’estudi del  llenguatge musical i les classes individuals d’instrument. El Pla d’estudis, reconegut  pel Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, ofereix diferents  itineraris segons l’interès i la dedicació de l’alumnat. Així mateix, l’EMMB permet la preparació  a l’accés a estudis professionals. 

L’EMMB aposta per una oferta flexible adequada a les necessitats de les famílies sense  renunciar a l’exigència i la qualitat en la docència i en l’aprenentatge. I tot dins l’Ateneu – Centre Municipal d’Estudis Musicals, que integra també l’Ateneu Bar i l’Auditori de l’Ateneu,  circumstància que permet que els estudiants tinguin una formació musical integral i  enriquidora. 

L’EMMB ofereix una proposta formativa àmplia i diversa d’educació musical, adreçada  a tota la ciutadania, de totes les edats, perfils i interessos estètics. L’ensenyament i  l’aprenentatge musicals es conceben com a eines imprescindibles per a la formació integral de  les persones, que permet configurar una identitat pròpia dins una societat plural que té com a  valors fonamentals la llibertat, la tolerància o la solidaritat. 

L’EMMB també ofereix classes per a adults, amb la possibilitat de participar en les formacions  instrumentals col·lectives. L’Escola concep la pràctica i l’aprenentatge musical al llarg de la vida  com un element positiu per al desenvolupament intel·lectual, cognitiu i emocional de les  persones. En aquest sentit, és remarcable l’augment de persones adultes que, en els últims  cursos, aposten per ser part de la comunitat de l’EMMB.  

Redacció

La Ciutat és un diari de proximitat que cobreix tota l'actualitat local de les poblacions de Barcelona, Tarragona, Lleida, Terres de l'Ebre, Baix Gaià, Baix Penedès i Reus.

Missatges recents

Clers, la cambrilenca que arrasa: Més de 2,1 milions de seguidors i un fenomen popular

La Clara, més coneguda a les xarxes socials com a Clers, és la nova sensació del món digital. Nascuda el…

2 minuts fa

Una quarantena de parades fan brillar el Sant Jordi a Sitges

Des de bon matí, Sitges ha viscut una diada de Sant Jordi radiant. Centenars de persones han passejat pel passeig…

3 minuts fa

Badalona ven 22.000 mocadors de les Festes de Maig 2025 durant Sant Jordi

La diada de Sant Jordi ha estat la data escollida enguany novament per posar a la venda el mocador de…

26 minuts fa

El nombre de visitants al país baixa un 20,2% aquest mes de març

Un total de 646.580 visitants han entrat al país durant el mes de març. D'aquests, tal com publica aquest dijous…

38 minuts fa

Polèmica als carrers de Tarragona: “Abstenir-se negres, moros, romanesos i sudacas”

Els veïns i veïnes de Tarragona, així com els seus visitants, s'han trobat aquests dies amb uns cartells publicitaris que…

42 minuts fa

Arriba la 16a Ruta de la Tapa de Sant Julià de Lòria: Més restauradors i menys desplaçaments

La 16a Ruta de la Tapa tornarà aquest mes de maig a Sant Julià de Lòria amb una edició que…

52 minuts fa

Esta web utiliza cookies.