Les catifes de flors donen inici a la Fira de la Rosa 2021

Roses recupera la festa primaveral de la Fira de la Rosa i des d’avui, dijous 3 de juny, fins al proper 13 de juny, se succeiran al municipi mostres i decoracions florals i campanyes gastronòmiques

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts
Preparació de les catifs de roses de la Fira de Roses 2021. Font: Ajuntament de Roses

Els actes de la Fira de la Rosa arrenquen avui amb la confecció per part dels comerciants rosincs de les tradicionals catifes de Corpus, creant un mosaic de colors a diferents espais de la població: Mercat Municipal, carrer Pi i Sunyer i carrer Sant Sebastià. A més, es decoren els carrers Joan Badosa i Sant Elm i les places de l’Àngel amb la creació “Roda cromàtica” a càrrec del centre l’Art i de l’Església, a càrrec dels alumnes del cicle formatiu d’Activitats Comercials, del Centre Escolar Empordà.

Un total de 51 botigues s’han unit enguany a la campanya “Decora el teu aparador” i contribuiran a omplir de motius florals Roses entre el 3 i el 6 de juny. A més, obsequiaran els seus clients amb globus de la Fira de la Rosa, mentre que el Mercat Municipal regalarà roses per compres superiors a 6€. El personatge “la Barretura” amenitzarà dissabte i diumenge amb el seu acordió i els seus amics follets els carrers de la vila, omplint-los de cançons, perfums i rialles: un conte per aquí, una dansa per allà, una rosa ben vermella…

Demà divendres, tindrà lloc la inauguració i visites de l’exposició “Un món de roses” al Teatre Municipal de Roses, a càrrec de l’Associació d’Amics de les roses de Sant Feliu de Llobregat, que es podrà veure fins diumenge dia 6.

En l’apartat gastronòmic, del 3 al 13 de juny, 17 restaurants del municipi s’adhereixen a la
campanya “1000 Roses a Roses”, que torna a convidar a dones d’arreu que es diguin Rosa, Rosita, Roser, Rosor o Rosó i els seus compostos o derivats, en qualsevol idioma, a degustar el Menú de la Rosa. Durant les mateixes dates, la campanya “Còctels a Roses” permetrà degustar els còctels florals inspirats en el món de la rosa i de les flors que 11 bars i restaurants rosincs han ideat per a l’ocasió.

I entre el 3 i el 7 de juny, el concurs fotogràfic a Instagram premia amb 300 € la fotografia
que millor representi la Fira de la Rosa 2021.