Dijous, 20 de juny de 2024
És notícia

Les Biblioteques de Girona tornen “a la carretera”

Avatar photo

Els equipaments bibliotecaris de la ciutat i la llibreria Ulyssus impulsen una nova edició d’aquest cicle de xerrades sobre viatges que l’any passat es va suspendre per la COVID-19

Les Biblioteques de Girona, juntament amb la llibreria Ulyssus, reprenen el cicle de xerrades sobre viatges “A la carretera” i organitzaran diverses activitats relacionades amb la temàtica. L’objectiu de la iniciativa és oferir a les persones participants la descoberta de diversos indrets del món de la mà de viatgers i viatgeres disposats a compartir les seves experiències de viatge i reflexions i, al mateix temps, donar a conèixer els llibres en què han traslladat aquestes vivències. L’any passat el cicle es va suspendre per la irrupció de la pandèmia de la COVID-19.

L’eix central del cicle, que començarà demà, dia 6 de maig, i s’allargarà fins al 10 de juny, són les xerrades de persones viatgeres, escriptores i exploradores a qui el fet de viatjar ha influït de forma important en el seu trajecte vital i ha suposat una important font d’experiència, de coneixement i de sensacions.

La primera xerrada d’aquesta edició anirà a càrrec de Patricia Almarcegui, que demà a la Biblioteca Just M. Casero desgranarà el mite del viatge a partir de les vivències de les viatgeres i viatgers més importants i de les seves aventures. El conductor d’esports a TV3 Xavier Bonastre, amb 23 anys d’experiència com a corredor popular, s’encarregarà de conduir la segona xerrada. Bonastre relatarà les seves vivències i reflexions sobre el fet de córrer el dijous el 20 de maig a la Biblioteca Carles Rahola.

La setmana següent, el 27 de maig, la conversa es traslladarà a les terres de Tanzània, Kènia, Uganda i el Congo, seguint les passes dels descobridors que al llarg del segle XIX van ajudar a traçar els mapes del cor de l’Àfrica i a desvetllar el misteri de les fonts del Nil de la mà de Xavier Moret, a la biblioteca Ernest Lluch. La següent xerrada tindrà lloc a la Biblioteca Salvador Allende el 3 de juny, i girarà entorn al llibre Catalunya efímera: 24 experiències úniques per viure la natura. En aquesta trobada, Assum Guardiola proposarà 24 experiències en entorns naturals del nostre país, des de la floració dels arbres fruiters a la Ribera d’Ebre al bram del cérvol al Boumort.

Per acabar, a la Biblioteca Antònia Adroher, el 10 de juny, Ricard Calmet i Alba Xandri tancaran el cicle amb la presentació del seu llibre La màgia dels pedals, on recullen 3 anys de pedalades, 55.000 quilòmetres en bicicleta, 41 països i un munt d’anècdotes, milers d’experiències i curioses trobades.

Les xerrades s’acompanyaran de seleccions de fons sobre viatges a cada biblioteca i d’altres activitats, com una hora del conte, un taller familiar i el concurs de fotografia mitjançant Instagram “Els camins del teu viatge”. Entre les activitats paral·leles, destaca també el Curs de literatura de viatges, a càrrec de Josep M. Iglesias, que tindrà lloc al Centre Cívic Barri Vell – Mercadal entre el 3 i el 31 de maig. Cal inscripció prèvia.

Tothom qui vulgui assistir a les xerrades haurà de fer inscripció prèvia contactant directament amb la biblioteca corresponent. Podeu consultar el programa complet del cicle “A la carretera” i les dades de contacte dels equipaments al web de Biblioteques de Girona. També podeu descarregar als següents enllaços el cartell de la iniciativa i el tríptic informatiu.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

El FIC-CAT i el Sitges-Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya renoven l’acord de col·laboració

Notícia següent

La franja d’edat 40-50 anys es vacunarà al juny

Notícies relacionades