L’artista banyolina Irena Visa homenatja el Museu Arqueològic de Banyoles

L’artista banyolina Irena Visa estrenarà aquest dissabte al Museu Arqueològic la intervenció
artística Res a veure. La intervenció, que es podrà veure fins a finals de novembre, pretén ser un homenatge a l’equipament previ al tancament per les obres de reforma a través de les persones i de les peces que en formen part. Res a veure s’inaugurarà aquest dissabte a les 5 de la tarda.

Amb les vitrines del Museu Arqueològic ja buides pel trasllat de la col·lecció permanent, Res a veure s’articula a través del relat oral d’una vintena de testimonis vinculats al museu com arqueòlegs, conservadors i personal de neteja. Són aquestes mateixes persones les que expliquen les peces i les que situaran els visitants per tornar a fer visible la col·lecció de l’Arqueològic. Els arqueòlegs Pere Castanyer o Julià Maroto, l’arxiver municipal Josep
Grabuleda, l’antic conservador del Museu Arqueològic, Josep Tarrús o l’actual conservadora Andrea Ferrer són algunes de les persones que participen en l’exposició temporal amb el seu relat.

Per descobrir peça a peça, caldrà que les persones que recorrin les sales del museu activin els àudios amb els seus telèfons mòbils a través dels codis QR que trobaran en les diferents
vitrines. Irena Visa ha destacat que “la intervenció artística és una celebració i a la vegada una reflexió al voltant d’allò que el museu és, ha estat i podrà ser” i ha afegit que “és una última mirada des del present a un museu en trànsit cap al futur i cap a les seves potencialitats”.

Per la seva banda, el regidor de Cultura i Patrimoni Cultural, Miquel Cuenca, ha destacat que “ens semblava important tancar aquesta etapa del Museu Arqueològic amb una intervenció artística d’una artista banyolina que precisament treballa i explora l’arqueologia i que ens permet fer una reflexió molt interessant sobre l’equipament, el seu passat, present i futur”.

Res a veure es podrà veure fins a finals de novembre al mateix Museu Arqueològic.

L’entrada és lliure. Es recomana que l’audició es faci a través d’auriculars que dels mateix visitants, tot i que el Museu Arqueològic en tindrà a disposició.