L’arribada de passatgers a l’aeroport de Girona cau en picat respecte 2019

Segons l'estadística que periòdicament publica Aena, aquest febrer l'aeroport de Girona ha rebut 16.383 passatgers

L’aeroport Girona-Costa Brava ha rebut 16.383 passatgers durant aquest febrer, cosa que suposa encara un 52,3% menys en comparació amb el mateix mes del 2019. És a dir, el darrer any prepandèmia.

Tot i que els viatgers encara estiguin per sota d’aquelles xifres, però, no passa el mateix amb el número d’operacions. Perquè durant aquest febrer, la terminal de Vilobí d’Onyar (Selva) ha registrat 1.124 aterratges i enlairaments d’aeronaus. És un 69,5% més en relació amb el mateix mes del 2019.

I si es compara amb l’any passat, la xifra ja dobla àmpliament la del febrer del 2021 (perquè suposa un 122% més). Per rutes, aquelles que durant aquest febrer han tingut més passatgers són les que enllacen amb Pisa, Brussel·les i Cracòvia.

Segons l’estadística que periòdicament publica Aena, aquest febrer l’aeroport de Girona ha rebut 16.383 passatgers. La xifra queda encara per sota dels registres prepandèmia, però suposa un salt qualitatiu en comparació amb el 2021 (quan encara s’estava en plenes restriccions per la covid-19).

De fet, llavors l’activitat a Vilobí d’Onyar estava sota mínims, com ho demostra que els passatgers d’aquest febrer multipliquen per 30 la xifra del mateix mes de l’any passat.

Si en comptes dels passatgers s’analitzen les operacions, en aquest cas l’aeroport de Girona guanya en activitat tant si es compara amb el 2019 com amb el 2021. En total, durant el febrer s’han registrat 1.124 aterratges i enlairaments. Suposen un 69,5% en comparació amb els d’ara fa dos anys, i un 122,6% si es comparen amb els del 2021.

Durant els dos primers mesos d’any, la terminal de Vilobí d’Onyar ha rebut 26.950 passatgers. La majoria d’ells, s’han aterrat o enlairat amb avions de la companyia Ryanair. Precisament, l’aerolínia irlandesa engegarà a finals de març la temporada d’estiu a l’aeroport de Girona, que s’allargarà fins a l’octubre.

Des de Vilobí d’Onyar, hi operarà més d’una vintena de destins. Entre les novetats, hi ha Santiago de Compostela i les connexions amb Hèlsinki i Nuremberg (Alemanya), a més de recuperar rutes que portava temps sense operar com Roma, París o Leeds (aquesta última, a Anglaterra).