L’Ajuntament de Roses revalida el reconeixement a la transparència de la seva web municipal

L’Ajuntament de Roses ha revalidat un any més el Segell Infoparticipa per la transparència de la seva web municipal durant el passat any 2020

El regidor de Govern Obert i Transparència, Joan Plana,  ha recollit aquesta setmana el segell InfoParticipa durant l’acte celebrat a l’auditori de la Universitat Autònoma de Barcelona. El guardó reconeix les bones pràctiques als webs de les administracions públiques locals de Catalunya: ajuntaments, consells comarcals i diputacions. Aquestes bones pràctiques es defineixen en el Mapa Infoparticipa (mapainfoparticipa.com), amb 52 indicadors que s’utilitzen per avaluar la informació publicada als webs de les administracions que s’han adaptat a la Llei de Transparència.

Dels 947 ajuntaments de Catalunya, enguany han rebut la certificació 121. En el cas de Roses, el nivell d’assoliment dels 52 indicadors que s’avaluen és d’un 92%.

El Segell analitza, doncs, la informació que les administracions faciliten a la ciutadania per tenir coneixement sobre qui són els representants polítics del seu municipi, com gestionen els recursos col·lectius i quines formes de participació posen al seu abast. Es tracta d’una marca de qualitat que dóna garanties de confiança i credibilitat a veïnes i veïns, i un incentiu per als responsables polítics i tècnics.