L’Ajuntament de Palafrugell destinarà 3.000 euros als afectats pel terratrèmol al Marroc

L’ajut es canalitzarà a través del Fons Català de Cooperació

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

L’Ajuntament de Palafrugell destinarà 3.000 euros a ajuts als afectats pel terratrèmol al Marroc. L’ajut es canalitzarà a través del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament, ens amb qui el Consistori ja ha col·laborat altres vegades i que té diferents programes al territori. En aquest cas, el seu projecte se centrarà en el procés de reconstrucció i de suport a la població damnificada.

La decisió s’ha pres amb l’acord de la Taula Municipal de Solidaritat i Cooperació de Palafrugell. Per la seva banda, diferents entitats que formen part de la Taula Municipal de Solidaritat i Cooperació de Palafrugell estan duent a terme els seus propis projectes per ajudar en aquesta situació d’emergència.

D’altra banda, l’Ajuntament de Palafrugell està estudiant la manera de poder fer una aportació econòmica a Líbia. En aquest cas, la gestió és més complicada degut a la situació política del país. Tot i això, tan bon punt s’asseguri la forma de poder fer l’ajut amb garanties a través d’una organització fiable s’aprovarà la corresponent partida.

Ajuts econòmics
En aquestes situacions d’emergència, cal destacar que des del Fons Català de Cooperació desaconsellen l’enviament de material i recomanen les aportacions econòmiques a través d’organitzacions fiables.

Aquestes són algunes de les raons de perquè és més recomanable fer aportacions econòmiques que enviar material:
•    Massa temps: l’ajut triga massa en arribar i es perd oportunitat de ser útils.
•    Cost econòmic i ambiental molt elevats.
•    El transport de materials cap a la regió està sent molt difícil.
•    Roba, menjar, medicaments i altres materials útils es poden comprar als països veïns.
•    Comprar el què calgui a prop implica: contacte proper amb la població afectada i necessitats locals millor identificades i validades.
•    És molt més efectiu fer donatius econòmics a organitzacions especialitzades.