L’Ajuntament de Girona impulsa una campanya nadalenca per promoure el comerç i la restauració de la ciutat

"Regala Girona" pretén donar protagonisme a les botigues i restaurants de les ciutats, així com incentivar el consum de productes locals i de proximitat

La Catedral de Girona vista des del Pont de Sant Agustí (Foto: Ajuntament de Girona)

La iniciativa “Regala Girona”, ja pública al web de l’Ajuntament, es centra en donar un rol central al comerç i la restauració local, esdevenint aquests peces dinamitzadores del consum i l’economia de la ciutat.

El sector del comerç, dels serveis i la restauració ha partit fortes crisis a causa de l’arribada de la pandèmia i les subseqüents mesures sanitàries, en alguns casos donant-se el tancament absolut dels locals i establiments. Això ha estat un gran daltabaix per l’economia gironina.

Aquest any, a més, aquestes conseqüències s’han anat arrossegant fins la campanya de Nadal, i encara són visibles. Els beneficis d’una empresa i la seva capacitat de supervivència poden arribar a dependre en bona part de si la campanya de Nadal és bona o no.

Cartell de la campanya nadalenca “Regala Girona” (Foto: Ajuntament de Girona)

També s’ha de tenir en compte que en els últims temps ha crescut el nombre de compra i venda a distància, o on-line. Això acaba anant en detriment d’alguns comerços, sobretot d’aquells que per desconeixement dels nous mitjans o per falta de recursos no s’han pogut adaptar a aquest context.

Malgrat tot, a causa del confinament, determinats perfils de consumidors s’han adonat de la importància del comerç local i el producte de proximitat com a revifadors de l’economia i agent social i urbà. És per tot aquest conjunt de motius que l’Ajuntament de Girona ha engegat la campanya “Regala Girona”.

Per altra banda, el passat divendres a les 6 de la tarda es va fer la tradicional encesa de llums, que és el tret de sortida de la campanya nadalenca. L’enllumenat arriba a 113 espais de 22 barris. Durant aquestes festes, també tindrà lloc el Mercat de Nadal, a la plaça de la Independència, del 4 de desembre fins al 5 de gener, l’objectiu del qual és donar suport i visibilitat als artesans locals i del territori.

La Plaça de la Indepedència de Girona, sota l’enllumenat nadalenc. (Foto: Ajuntament de Girona)

Segons l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, “segueix sent molt important que tots i totes mantinguem les mesures de prevenció per la COVID-19”. “No podem fer vida normal, però sí que podem sortir i donar vida al comerç local i a la ciutat, ajudant l’economia gironina”.