L’Ajuntament de Figueres aprova una ajuda per a vals de consum dins el municipi

Aquesta ajuda forma part del Pla de Reactivació Econòmica Municipal de Figueres

Imatge d'arxiu de la façana de l'Ajuntament de Figueres. Foto: Cedida.

L’Ajuntament de Figueres ha aprovat en Ple Extraordinari una ajuda de 200.000 euros, repartida en vals de 20 euros per a consum en negocis i establiments locals. És una ajuda que pretén fomentar i incentivar el consum dins la ciutat.

Segons l’Àrea de Promoció Econòmica de l’Ajuntament, encara no es sap quan es podrà llançar aquesta ajuda, tot i que es preveu per inicis / mitjans de gener, per incentivar el comerç passades les festes, moments en els quals el consum disminueix.

Aquesta no és una mesura aïllada. Ja quasi estan a punt les bases per optar a una ajuda directa de 500 euros pels negocis locals. S’ha habilitat una partida de 170.000 euros per poder oferir aquestes ajudes, dedicades als negocis que han hagut de tancar per les restriccions sanitàries. Es calcula que se’n podran beneficiar un total de 350 establiments.

S’hi afegeix també l’ajuda que es va crear fa un mes, de 40.000 euros, per donar suport a gimnasos, centres de ioga, dansa, arts marcials i activitats familiars, i a la subvenció de 300.000 euros repartida entre tots els negocis que al començament de l’estat d’alarma van haver d’implementar mesures i adquirir material de seguretat per frenar l’expansió del virus.

Aquest segell es va donar durant la Fase 1 del Pla de Reactivació Econòmica, als establiments que es comprometien amb les mesures sanitàries.

Totes aquestes mesures entren dins del Pla de Reactivació Econòmica Municipal de Figueres, estructurat en 11 eixos o fases. Fins ara s’han realitzat tres de les onze fases: 1. Stop Covid, 2. Reactivem les nostres empreses, i 3. Consumim a Figueres. Les mesures aquí esmentades formen part d’aquest tercer eix.

El quart estarà dedicat a fomentar el turisme i la cultura, i tot i que ja està detalladament planificat, s’haurà d’anar veient què és el que dictamina la Generalitat.