L’Ajuntament de Blanes fa un reconeixement públic a les entitats culturals

S’han lliurat les subvencions 2020 a vuit entitats de la vila com un mitjà més de donar-hi suport des del consistori, en aquesta ocasió per compensar la inactivitat per COVID

La tarda d’aquest passat dimarts la Sala de Plens de l’Ajuntament de Blanes va allotjar un acte on les protagonistes van ser les entitats culturals de la vila. L’objectiu, una vegada més, va ser fer un reconeixement públic a vuit associacions sense ànim de lucre de l’àmbit cultural, a qui la pandèmia ha castigat especialment durant l’any passat per les mesures de contenció que s’havien de seguir.

Es tractava de l’acte de lliurament de les subvencions a les entitats culturals corresponents a l’edició de l’any passat, un acte que al 2020 ja es va haver de fer en aquest mateix recinte precisament a causa de les mesures COVID. En anteriors ocasions, s’havia allotjat al Teatre de Blanes, formant part d’un esdeveniment públic molt esperat per tots els blanencs i blanenques en condicions normals: el Veredicte Oficial del Concurs Internacional de Focs d’Artifici.

Més de 18.500 € en subvencions per a 8 entitats culturals

L’acte d’aquest passat dimarts el van encapçalar l’alcalde de Blanes, Àngel Canosa, i el regidor de Cultura i Festes, Albert Sanz. També els van acompanyar regidors i regidores del consistori blanenc. El batlle va aprofitar l’ocasió per agrair l’esforç que havien hagut d’esmerçar en especial les entitats culturals durant el 2020, en què totes les activitats públiques estaven restringides, deixant-les necessàriament inactives, amb tot el què això comporta.

Àngel Canosa va destacar la continuïtat i la tasca desinteressada que duen a terme les entitats culturals que, amb el seu esforç, contribueixen a organitzar esdeveniments d’interès públic que no fan sinó enriquir la vida social i cultural blanenca. Les subvencions s’atorguen precisament amb l’objectiu de donar suport a les entitats sense ànim de lucre que hagin desenvolupat durant tot any esdeveniments d’interès públic, així com activitats complementàries a la programació cultural del municipi.

També es valora el seu esforç envers la divulgació cultural i la realització d’activitats en el camp de la formació cultural i artística. Precisament donat que durant el 2020 no es van poder fer el gran volum d’activitats que solen organitzar aquestes entitats, l’Àrea de Cultura i Festes de l’Ajuntament de Blanes va modificar l’any passat els habituals paràmetres de les línies de subvencions.

Es tractava de poder donar suport específic al teixit cultural, malmès per la manca d’activitat. Per això, les subvencions del 2020 que es van atorgar ahir contribuiran econòmicament a finançar les despeses estructurals i els programes d’accions afectades per la reducció o cessament de l’activitat cultural. En total, s’han atorgat més de 18.500 € a vuit entitats culturals sense ànim de lucre, totes elles prou conegudes pel públic blanenc en especial.

Les vuit entitats que han reunit els requisits, i a qui ahir es van lliurar les subvencions del 2020 són: l’Associació Banda i Cobla del Col·legi Santa Maria (5.000 €); l’Associació Grup Rialles Blanes (2.700 €); l’Esbart Joaquim Ruyra  (4.000 €); el grup de teatre El Mirall (1.000 €); l’Associació Elancé que promou la dansa (2.046 €); els Manaies de Blanes (3.000 €); l’Associació Recvll (500 €); i l’Associació d’Ardaleños y Amigos de Ardales (300 €).