La vacunació COVID a Blanes es concentrarà a partir del 14 de juny al Local de Mas Enlaire

L’equipament ja era un punt vacunal de proximitat i a partir de dilluns tindrà una capacitat màxima de 2.100 dosis/dia

A partir del proper dilluns 14 de juny la vacunació contra la COVID-19 a Blanes es concentrarà al Local Social de Mas Enlaire. Des del passat febrer aquest espai havia sigut un dels dos punts vacunals de la vila, juntament amb el Local Social de Mas Borinot. La setmana vinent, coincidint amb la segona quinzena d’aquest mes, se centralitzarà tot el dispositiu al Local Social de Mas enlaire, com sempre a través de l’Àrea Bàsica de Salut de Blanes.

L’equipament estarà operatiu de dilluns a diumenge –tot i que alguns caps de setmana només funcionarà els dissabtes- en horari de matí i tarda: de 9 h a 13 h i de 15 h a 19 h. Des d’ara, l’espai de vacunació de Mas Enlaire esdevindrà en un centre d’abast comarcal, on podran venir a rebre el vaccí ciutadans i ciutadanes d’arreu del territori, amb una capacitat màxima per administrar fins a 2.100 dosis diàries.

Blanes passa a tenir un sol centre de vacunació COVID

Fins ara la campanya de vacunació s’organitzava a Blanes en dos espais cedits per l’Ajuntament de Blanes –els Locals Socials de Mas Enlaire i Mas Borinot-, i les cites es distribuïen en funció de la vacuna que corresponia administrat d’acord amb el Pla de Vacunació. A més a més, cadascun d’aquests dos espais tenia un abast diferenciat.

A Mas Enlaire funcionava com un punt vacunal de proximitat i a Mas Borinot era un dels sis centres d’abast comarcal a la Regió Sanitària de Girona, conjuntament amb Figueres, Olot, Ripoll, Calonge i Calella. Per qüestions organitzatives, i amb l’objectiu d’optimitzar i fer més eficient la campanya, s’ha acordat amb l’Ajuntament de Blanes centralitzar tota la vacunació al local de Mas Enlaire.

L’equipament disposarà de 4 boxes distribuïts en dues sales diferenciades que s’obriran segons la disponibilitat de les vacunes, i hi treballaran professionals de l’ABS de Blanes, infermeres i personal administratiu, repartits en tons de matí i tarda. La Campanya de Vacunació a la Regió Sanitària de Girona es desenvolupa en tres tipologies d’espais per facilitar l’accés de la població a la vacuna.

Els de proximitat –majoritàriament ambulatoris o espais externs complementaris-; de capacitat mitjana –de cobertura comarcal); i un punt de vacunació massiu al Palau de Fires de Girona. La cobertura vacunal està avançant a bon ritme a la regió, i el 41’7% de la població adulta de la regió ja ha rebut una dosi, mentre que el 22’3% ja ha completat la pauta. Des de l’inici de la campanya s’han administrat 466.359 vacunes (309.228 en primera dosi i 157.134 de segona).

Reorganització de la Plaça Onze de Setembre on s’emplaça el local COVID

Amb la reorganització del dispositiu a Mas Enlaire, aquest equipament també passarà a donar cobertura supramunicipal a partir del 14 de juny. Per facilitar l’accés de les persones que procedeixen d’altres poblacions de fora de Blanes, diversos departaments de l’Ajuntament de Blanes treballen intensament des de finals del mes de maig en aquest i altres aspectes d’adequació.

Després de fer un projecte de redistribució de l’espai, s’ha procedit a condicionar els terrenys situats al local social, a fer un tancament per delimitar l’espai, i a dibuixar-hi les places d’aparcament necessàries perquè puguin estacionar-hi mentre s’administren la vacuna. Serà un aparcament exclusiu del punt de vacunació que només estarà en servei coincidint amb les hores d’activitat, és a dir: de 9 a 13 h i de 15 a 19 h.

La resta del temps es procedirà al tancament de l’aparcament, i se sancionarà els vehicles que el deixin estacionat, arribant fins i tot a la seva retirada amb la grua municipal en cas que persisteixin. L’objectiu és impedir que l’espai exclusiu per a les persones que vénen a vacunar-se esdevingui en una zona alternativa d’aparcament, tal com han demanat explícitament des de l’Associació de Veïns de Mas Enlaire.

Per controlar l’accés dels vehicles i que no es formin cues que aturin la circulació dels voltants de l’espai, s’han contractat Agents Ciutadans que tindran cura d’aquest aspecte. D’altra banda, aquests dies es procedirà al trasllat del material que cal portar des de Mas Borinot a Mas Enlaire, així com el buidatge de part del mobiliari i altres embalums d’aquest nou espai massiu per allotjar-hi el material de vacunació afegit.

Perquè la transformació del Local Social de Mas Enlaire passi a ser centre de vacunació supramunicipal han intervingut els departaments de Serveis Municipals (coneguts popularment com les brigades); Policia Local i Protecció Civil; Enginyeria i Urbanisme; Esports i Participació Ciutadana; Serveis Jurídics; Intervenció; Alcaldia i Medi Ambient.