La UdG oferirà una doble titulació del grau de Videojocs

Girona té reservats 300.000 euros per a beques de mobilitat internacional

0
444
Circ Raluy Legacy 728×90
La Universitat de Girona (UdG) i la universitat xilena de Talca han signat un conveni per oferir una doble titulació del grau de Videojocs. Això suposa que, durant el quart curs, els estudiants podran canviar d’universitat i obtenir el títol de totes dues. Des de la UdG defensen que aquesta mobilitat els aporta més currículum i els obre més portes tant en el món professional com acadèmic si volen seguir estudiant. L’experiència s’iniciarà amb pocs alumnes (entre dos i cinc) el curs vinent i des de la UdG estudien fórmules per poder ajudar econòmicament els estudiants que vulguin viatjar a Xile. El rector, Sergi Bonet, ha explicat que tenen reservats 300.000 euros per a beques de mobilitat internacional. La UdG ofereix una vintena de dobles titulacions amb universitats Iberoamericanes i també de l’arc Mediterrani. Setze són de màster i quatre de grau.
La Universitat de Girona ha sumat una doble titulació de grau a la seva oferta d’estudis. A partir del curs vinent, els estudiants del grau de Videojocs podran aconseguir el títol de la UdG i també de la Universitat de Talca, a Xile, considerada la cinquena millor universitat del país.

Girona fa tres anys que ofereix aquests estudis a l’Escola Politècnica Superior. El seu director, Quim Salvi, defensa que és un dels sectors més innovadors i que els videojocs estan creixent molt, no només a nivell d’entreteniment sinó també amb aplicacions socials (rehabilitació de pacients, per exemple). Tenir una doble titulació obre la porta als estudiants a tenir més opcions laborals i també acadèmiques, per si volen seguir estudiant a una o altra universitat.

A partir del curs vinent, els estudiants que cursin quart podran escollir acabar la carrera a Xile. Han calgut mesos per adaptar els crèdits de les dues universitats i aquest dimecres s’ha signat el conveni per oficialitzar l’acord. L’adaptació dels continguts fa que, en el quart curs, la matrícula sigui un 20% més cara si es decideix canviar d’universitat.

L’experiència començarà amb pocs estudiants (entre dos i cinc) per anar provant com es desenvolupa la mobilitat d’estudiants. El rector, Sergi Bonet, ha avançat que posaran algunes beques a l’abast dels estudiants que vulguin optar a la doble titulació. Els diners, uns 300.000 euros, provenen d’un pla de beques del Banc Santander.

Per la seva banda, el rector de la Universitat de Talca, Álvaro Rojas, ha destacat que és la primera experiència de doble titulació que fan a Europa i ha dit que volen seguir creixent en aquest àmbit. Per a Girona, la internacionalització també és una aposta. Prova d’això és que ja hi ha una vintena de possibilitats d’aconseguir una doble titulació amb universitats d’Iberoamèrica i també França, Itàlia i Moldàvia. Setze són màsters i quatre són graus. Un d’ells, el d’Arquitectura Tècnica, s’està acabant de tramitar i es signarà conveni en les properes setmanes. També es cursarà amb la Universitat de Talca.

FER UN COMENTARI