La UdG inaugura el curs acadèmic amb un acte centrat en les ciutats

El ponent serà el geògraf i urbanista Oriol Nel·lo que pronunciarà la lliçó inaugural “Ciutats per viure-hi”.

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

L’Aula Magna Modest Prats de la Universitat de Girona (UdG) serà l’escenari, el 5 d’octubre a les 12 del migdia, de la inauguració oficial del curs acadèmic 2023/2024. El ponent serà Oriol Nel·lo, geògraf i urbanista, que amb la conferència Ciutats per viure-hi reflexionarà a l’entorn de com la societat construeix les ciutats i aquestes condicionen la societat. L’acte comptarà amb el rector de la Universitat de Girona, Quim Salvi, i la presidenta del Consell Social de la UdG, Assumpció Vila.

Dels darrers anys ençà que la UdG treballa perquè l’acte que marca l’inici del curs es converteixi en un espai de reflexió que visibilitzi els valors que guien l’activitat de la universitat. Aquest any, es dedica a com podem contribuir a fer ciutats socialment responsables.

Durant l’acte, que presentarà la periodista Bàrbara Julbe, hi haurà intervencions del Cor de la UdG i es pronunciarà el discurs col·laboratiu que recull les aportacions dels membres de la comunitat universitària en el marc de la temàtica proposada.

 

Reconeixement a les persones jubilades

Com a acte previ a la inauguració del curs, el dia 4 d’octubre a les 6 de la tarda, tindrà lloc al pati de l’edifici de Les Àligues –seu del Rectorat– el reconeixement a la trajectòria professional del Personal d’Administració i Serveis (PAS) i el Personal Docent i Investigador (PDI) que s’han jubilat durant el curs anterior.  L’acte serà un homenatge a vint-i-nou persones amb motiu de la seva contribució a la Universitat de Girona al llarg de tots els anys que hi han treballat.