La Generalitat concedeix avui divendres la ‘Medalla de l’Esport’ a dos esportistes de Blanes

  L’acte de lliurament tindrà lloc aquesta nit a la seu del govern català a Girona

  temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

  La Representació Territorial de la Generalitat a comarques gironines en matèria esportiva ha concedit la ‘Medalla de l’Esport’ a dos esportistes blanencs a qui ha volgut distingir per la seva trajectòria al llarg dels anys. El lliurament de les distincions està previst que tingui lloc aquesta nit a la seu del govern català a Girona, i l’encapçalarà el delegat d’Esports de la Generalitat a Girona, Pep Pujols.

  D’altra banda, properament també se’ls oferirà una recepció a l’Ajuntament de Blanes per homenatjar-los a casa seva. Aquest acte l’encapçalaran l’alcalde de Blanes, Àngel Canosa, acompanyat del regidor d’Esports, Pere Lopera. Els dos esportistes guardonats són Josep Pérez ‘Saraco’, expresident del Club de Bàsquet Blanes, i Montse Pomés, del Centre Excursionista de Blanes. Josep Pérez

  Josep Pérez Miralpeix, conegut més popularment com ‘Saraco’, va ser fins fa dos anys president (2003-2020) del Club de Bàsquet Blanes, una de les entitats esportives més actives de la vila. Ha culminat una trajectòria que va iniciar als 15 anys, farcida d’encerts esportius però, sobretot, marcada per la bonhomia que el caracteritza, i que transcendeix l’àmbit esportiu.

  Per la seva banda, Montserrat Pomés Casas també compta amb un llarg periple al Centre Excursionista de Blanes. Es va iniciar als 16 anys, quan amb un grup d’amics es va aficionar a l’escalada. Ha estat vinculada a l’entitat blanenca com a sòcia, com a organitzadora de sortides i vuit anys com a membre de la junta. S’ha mogut molt pel Pirineu català, Pre Pirineu, i és una gran coneixedora del Pirineu d’Aragó.

  Inicialment, l’acte d’entrega d’aquestes dues distincions als medallistes de Blanes i d’arreu de comarques gironines a qui s’havia nomenat, havia de tenir lloc el passat mes de novembre. L’esclat de la segona onada de la pandèmia, però, va obligar a suspendre-ho sine die, fins que ara s’ha pogut tornar a reprogramar.