La Fundació Aspronis organitza un seminari encapçalat per Chakir el Honrami

L’objectiu és analitzar el retorn social i econòmic del seu Servei d’Atenció Precoç (CDIAP) en el marc dels seus 40 anys

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts
El conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani, a la Diputació Permanent del Parlament. ACN

La Fundació Aspronis de Blanes ha organitzat per aquest proper dijous 21 de gener un seminari telemàtic que tindrà lloc al llarg del matí, amb participació gratuïta. Tractarà sobre l’anàlisi del retorn social i econòmic del Servei d’Atenció Precoç (CDIAP) de la Fundació realitzat amb la col·laboració de la consultoria ECODES en el marc dels 40 anys del servei d’Aspronis.

Es tracta d’una iniciativa pionera que posa en valor la tasca dels serveis d’atenció precoç en la primera infància i els guanys que comporta en el futur dels infants i la societat. El webinar és gratuït, i per participar-hi només cal fer la inscripció a través d’aquest enllaç: https://zoom.us/webinar/register/WN_CjEF2xu5SxKbekJqNZXScA. L’activitat s’encetarà a les 10 del matí i finalitzarà a ¾ de 12 del migdia.

El conseller Chakir el Honrami encapçalarà el seminari

L’estudi destaca l’alt impacte positiu que tenen per a la salut els serveis de suport a l’atenció precoç i al desenvolupament infantil que presta el CDIAP Aspronis des de fa més de 40 anys. I no tan sols envers la infància atesa, sinó també per a la qualitat de vida de les seves famílies. També proporciona dades significatives sobre el retorn econòmic i social, així com una bona base de reflexió per a millorar la xarxa del Centre de Desenvolupament Infantil i Atenció Precoç d’Aspronis.

El conseller de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat, Chakir el Honrani, encapçalarà el seminari que s’encetarà a les 10 del matí amb una exposició sobre l’acció del govern en relació als CDIAP. Tot seguit intervindrà el director de la Fundació Aspronis, Francesc Curà, qui parlarà sobre l’experiència d’un CDIAP amb 40 anys de suport al desenvolupament infantil.

Programa del seminari

Tot seguit, hi haurà tres noves aportacions. La primera presentarà els principals resultats de l’estudi SROI realitzat sobre el CDIAP d’Aspronis, a càrrec de Charles Castro, responsable d’avaluació i mesura d’impacte de ECODES. En segon lloc Carles Campuzano, director d’DINCAT farà propostes per a un millor desenvolupament futur de l’atenció precoç i el suport al desenvolupament infantil, en base a la Convenció sobre els Drets de les Persones amb Discapacitat.

Per últim, el tercer tema serà aprofundir sobre la xarxa CDIAP a Catalunya: els seus orígens, reptes i propostes de futur, presentat per Gemma Garcia, presidenta de la UCCAP. Els dos darrers ingredients del seminari telemàtic seran un col·loqui programat perquè s’allargui mitja hora i, finalment, a ¾ de 12 del migdia, està previst que es tanqui. Val a dir que s’encarregarà de moderar i dinamitzar el webinar Cristina Monge, politòloga, professora de la Universitat de Saragossa i assessora executiva de ECODES.