La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya reclama al Govern ajuts pels cellers cooperatius

La FCAC també manifesta el seu total desacord amb la campanya del Servei Català de Trànsit "Una copa i prou"

Imatge d'una vinya. (Foto: cedida)

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) ha reclamat al Departament d’Agricultura la necessitat d’implementar ajudes específiques per als cellers corporatius, donant prioritat a les zones afectades per la malaltia del míldiu de la vinya. Aquesta demanda té l’objectiu de cobrir part de les despeses com salaris i amortitzacions, que les cooperatives han d’afrontar tot i amb la davallada de producció.

Joan Josep Raventós, responsable de vi i cava de la FCAC, argumenta que enguany el míldiu ha suposat un 30% de reducció de la produccció, i que aquesta xifra augmenta a la zones del Penedès. Mentre que en altres comunitats autònomes els productors gaudeixen de més cobertures per part de les asseguradores, aquí a Catalunya les pèrdues que genera el míldiu no són assegurables.

A més, la situació de les cooperatives es veu agreujada per la caiguda de les vendes provocada per la pandèmia de la Covid-19, el confinament de la població, la cancel·lació de tot tipus d’esdeveniments i la caiguda del turisme.

Primeres imatges de l’spot televisiu de la campanya de trànsit “Una sola copa” (Foto: Servei de Trànsit de Catalunya)

En el decurs de la reunió, el sector també ha mostrat el seu desacord amb la campanya del Servei Català de Trànsita, que porta per lema “Una copa i prou”. Tot i que les cooperatives es mostren totalment a favor de les campanyes de sensibilització per tal d’evitar accidents a causa del consum d’alcohol i drogues, recorden que el vi és part fonamental de la gastronomia i la dieta mediterrània, i que un consum moderat forma part de l’estil de vida saludable mediterrani.