La Diputació de Girona premia els alumnes i les escoles que participen en el concurs «Això pinta bé!»

Avatar photo

Els premis dels programes pedagògics «Indika» i «Del mar als cims» introdueixen novetats per adaptar-se millor a la realitat dels centres que hi participen

Escola Àgora de Girona. Imatge pròpia

La Diputació de Girona ha guardonat avui els guanyadors del concurs de dibuix i relats «Això pinta bé!», que forma part dels programes pedagògics «Indika» i «Del mar als cims», organitzats per la Diputació de Girona.

En aquesta vuitena edició, s’hi han presentat un total de 57 treballs (29 al programa «Indika» i 28 al programa «Del mar als cims»), d’escoles i instituts de la demarcació de Girona. Tant s’hi podien presentar treballs elaborats per tota la classe com per un alumne en representació de la classe.

Aquests premis relacionen els alumnes dels centres d’educació infantil i primària i dels instituts d’estudis secundaris i de batxillerat amb els centres de conservació, difusió i interpretació del patrimoni natural i cultural del territori, i incorporen valors per aconseguir la sensibilització i la responsabilització dels escolars amb el medi ambient, el patrimoni cultural i la memòria històrica.

Els alumnes que han participat en el concurs són els que durant el curs 2020-2021 han intervingut amb la seva classe en algun d’aquests programes.

Les escoles i instituts hi concursen presentant un treball artístic representatiu de l’element patrimonial objecte de l’activitat o del tema que s’hi ha estudiat. Cada classe escull, entre tots els alumnes, l’obra (dibuix o relat) que els ha de representar al concurs o bé presenta un treball conjunt.

Els premis s’han lliurat de manera virtual a través d’una plataforma a la qual s’han connectat els alumnes de les classes guanyadores amb els seus tutors i els directors dels centres, i han rebut els premis en representació de la classe.

En total s’han presentat 57 treballs al concurs artístic: 22 obres al programa «Indika», 23 al programa «Del mar als cims» i 12 treballs al concurs de relats (7 al programa «Indika» i 5 al programa «Del mar als cims»).

En aquesta vuitena edició hi ha hagut dos canvis rellevants en relació amb edi­cions anteriors:

1.    Desaparició dels termes finalista i semifinalista i substitució per primera classe guardonada i segona classe guardonada en el cas de les categories d’educació infantil i educació primària del concurs artístic, i per classe guardonada en les categories del concurs de relats.

2.    El concurs de relats ara té dues categories. Una categoria per a l’alumnat d’educació secundària de primer a tercer d’ESO i una categoria per a l’alumnat de quart d’ESO, batxillerat i cicles formatius.

En edicions anteriors hi havia una sola categoria que englobava els relats de tot l’alumnat de secundària, batxillerat i cicles formatius, però es va observar que hi havia molta diferència quant a la redacció i la maduresa dels relats entre l’alumnat de primer cicle d’ESO i l’alumnat de batxillerat. Per aquest motiu es va decidir crear dues categories.

Els centres dels escolars premiats han estat Escola L’Estació de Sant Feliu de Guíxols; Escola La Draga, Escola Pla de l’Ametller, Escola Can Puig i Escola de la Vila Baldiri Reixac, de Banyoles; Escola Madrenc de Vilablareix; Institut Montgrí de Torroella de Montgrí; Institut Illa de Rodes de Roses, i Institut de Sarrià de Ter.

Els premis han consistit en un diploma, una motxilla, una llibreta i un bolígraf per als alumnes de la classe guanyadora, i en una dotació econòmica per al centre educatiu premiat: 600 euros per a la primera classe guardonada i 300 euros per a la segona classe guardonada en el concurs de dibuix, i 600 euros per a les dues classes guardonades en el cas dels relats.

Aquests diners s’hauran de destinar preferentment a finalitats educatives, a millorar l’eficiència energètica del centre o a realitzar accions d’accessibilitat.

En l’acte d’enguany hi ha participat el vicepresident i responsable de l’Àrea de Cultura, Educació, Noves Tecnologies, Esports i Benestar de la Diputació, Albert Piñeira, que ha agraït «l’entrega de tots els centres educatius que han participat en el concurs» i ha afegit que, «sense centres educatius que creguin en la importància del patrimoni de les nostres comarques, aquest concurs no tindria sentit».

La Diputació de Girona convertirà els relats guanyadors en un recurs accessible al web dels Programes Pedagògics de la Diputació de Girona i en distribuirà un exemplar en paper a totes les escoles de la demarcació.

En el marc del programa «Indika», aquest curs s’han ofert 347 activitats pedagògiques de 32 entitats que gestionen el patrimoni cultural i hi han participat un total de 25.795 alumnes de 159 centres educatius de les comarques gironines.

En el marc del programa «Del mar als cims», s’han ofert 143 activitats de 18 entitats i hi han participat un total de 21.000 alumnes de 119 escoles i centres educatius.

Amb aquestes accions, la Diputació de Girona es proposa dinamitzar l’interès dels alumnes que participen en les activitats educatives promogudes per la Diputació de Girona durant el curs escolar.

Aquest curs escolar que finalitza és el tretzè dels programes «Indika», «Del mar als cims» i «Tallers ambientals de medi ambient». Al llarg d’aquests anys, més de 310.890 alumnes de les comarques de Girona han participat en alguna de les activitats proposades.

Des de fa vuit anys, amb la proposta del concurs «Això pinta bé!», la institució aposta per potenciar la reflexió posterior de l’activitat subvencionada a l’aula i el treball cooperatiu en el marc escolar.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Barcelona reforça l’atenció als adolescents i obre un servei a l’Eixample

Notícia següent

Roses posa en valor el patrimoni geològic de la zona del Far

Notícies relacionades