La Diputació de Girona ofereix ajuts per finançar les despeses del sector cultural

Els ajuts extraordinaris aniran destinats a petites i mitjanes empreses i autònoms del sector cultural

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

La Diputació de Girona ha obert una nova línia d’ajuts per al sector cultural de les comarques gironines. Són subvencions extraordinàries per finançar despeses de funcionament i personal de petites i mitjans empreses i autònoms, arran de la situació sanitària derivada de la COVID-19. Inicialment, s’hi destinaran 150.000 euros. Les sol·licituds es poden presentar fins al 23 de juny.

Poden optar a aquests ajuts les empreses i els autònoms amb seu social a la demarcació de Girona que tinguin com a màxim dotze treballadors en nòmina, que facturin anualment un màxim de 500.000 euros i que es dediquin a algun d’aquests àmbits:

·         edició de llibres, periòdics i altres;

·         activitats cinematogràfiques, de vídeo i programes de televisió;

·         activitats d’enregistrament de so i edició musical;

·         activitats de creació, artístiques i d’espectacles, i

·         activitats de biblioteques, arxius, museus i altres activitats culturals.

En concret, se subvencionaran les despeses que hagin fet petites i mitjans empreses i autònoms entre el 13 de març i el 31 de desembre de 2020 per adaptar espais als requeriments sanitaris de la COVID-19; de personal i de formació; de difusió i de comunicació; de preparació i de desenvolupament de les activitats culturals (incloses les que s’hagin hagut d’anul·lar per la pandèmia), i també els imports de quotes, tributs i despeses dels espais de les activitats.

No podran optar a aquests ajuts les persones físiques o jurídiques que ja hagin rebut una subvenció de la Diputació de Girona durant el 2020.

Per a més informació podeu consultar l’enllaç