La Diputació de Girona crea una línia de subvencions per a les escoles de dansa i música

Aquests ajuts responen a la voluntat del Servei de Cooperació Cultural i Educació de donar suport a les polítiques municipals davant la situació extraordinària dels darrers mesos

La Diputació de Girona ha aprovat les bases específiques reguladores d’una línia de subvencions del Servei de Cooperació Cultural de la Diputació de Girona que està relacionada directament amb la situació d’emergència provocada per la COVID-19.

La línia consisteix en ajudes per a les escoles municipals de música, les escoles municipals de dansa i els conservatoris de música, que en els darrers mesos han vist reduïts els ingressos degut a la suspensió del cobrament de les quotes a les famílies o la disminució del seu cost. La majoria han continuat desenvolupant activitat lectiva en línia i han mantingut la despesa del personal treballador del centre.

Aquestes subvencions tenen com a destinataris els ajuntaments gironins titulars d’aquests centres i com a objecte les despeses corrents del seu funcionament, incloses les de personal. L’objectiu principal és aportar recursos als ajuntaments de la demarcació de Girona per satisfer despeses relacionades amb aquesta situació excepcional. El crèdit que s’hi ha assignat es distribuirà en funció del nombre d’alumnes matriculats de tots els centres autoritzats legalment.

Per atendre les despeses del curs 2019-2020 i pal·liar els efectes de l’anul·lació o la reducció de les quotes de les famílies degut a la COVID-19, es disposa de 171.500,00 €, import sobrant de la convocatòria de subvencions per a les escoles bressol i les llars municipals del curs 2018-2019. Un cop consultats els alumnes registrats durant aquest curs, n’hi ha un total de 4.723, per la qual cosa es podrien destinar 36 euros/alumne.

En total són 18 equipaments, que es detallen a continuació:

Escola de Dansa Municipal de Celrà

Escola de Música Municipal de Banyoles

Escola de Música Municipal El Gavià de l’Escala

Escola de Música Municipal de Figueres

Escola de Música Municipal de Girona

Escola de Música del Gironès

Escola de Música Municipal de la Jonquera

Escola de Música Municipal de Maçanet de la Selva

Escola de Música Municipal Xavier Montsalvatge d’Olot

Escola de Música Municipal Issi Fabra de Puigcerdà

Escola de Música Comarcal del Ripollès

Escola de Música Municipal de Sant Feliu i Platja d’Aro

Escola de Música Municipal Josep Carbó de Santa Coloma de Farners

Escola de Música Municipal de Santa Cristina d’Aro

Escola de Música Municipal Anselm Viola de Torroella de Montgrí

Escola de Música Municipal de Tossa de Mar

Escola de Música Municipal de Vidreres

Conservatori de Música dels Pirineus de Puigcerdà (Berga i la Seu d’Urgell)