Dimecres, 24 de juliol de 2024
És notícia

La Bisbal enceta el nou pla de xoc de neteja

Avatar photo

La Bisbal ha encetat avui l’execució del Pla de Xoc de neteja i manteniment de la ciutat, que compta amb un pressupost de 416.000 euros i una durada prevista de cinc mesos. Per fer els treballs, s’ha dividit la ciutat en 8 sectors i es començarà per la zona sud, concretament per l’avinguda President Companys. Els veïns del sector van rebre la setmana passada un escrit amb l’explicació dels treballs que es portarien a terme i es va senyalitzar els carrers on s’actuarà per tal que es retirin els vehicles estacionats i poder fer amb més eficàcia les feines de neteja. Això s’anirà repetint els pròxims mesos en cadascun dels sectors en què es treballi.

La part principal del Pla serà la neteja de brutícies de la via, tant de forma manual com amb les màquines, fent servir en punts complicats aigua a pressió (que no serà potable) com a reforç, juntament amb l’eliminació de totes les herbes. També s’aprofitarà per refer panots malmesos, canviar senyals deteriorats i repintar a on calgui. S’afegiran o renovaran bancs i paperetes, i s’afegiran miralls per a millorar la visibilitat dels conductors en diferents punts. També s’actuarà en parcs infantils, camins rurals i enllumenat, i es farà una primera fase d’asfaltatges a algunes de les vies més malmeses. La brigada municipal comptarà amb el suport puntual d’empreses externes, que sempre que es pugui seran de la Bisbal.

L’execució del Pla de xoc té dos objectius. A curt termini, posar la ciutat en condicions i, a mitjà termini, permetre que a partir d’aquesta posada a punt només calgui fer cada x temps el manteniment pertinent, programat i sistematitzat.

Segons explica el regidor de Via Pública, Xavier Dilmé, «es tracta d’un pla tranversal, ampli i amb el que s’actuarà carrer per carrer. Volem posar la ciutat al dia, després d’anys de deixadesa i quan hàgim acabat podrem programar i sistematitzar les feines de manteniment, que és l’objectiu últim que busquem». Dilmé afegeix que «pretenem que el full de ruta de la neteja sigui conegut per tothom, és a dir, per exemple, que tothom sàpiga quin dia passarà pel seu carrer les màquines d’escombrar o quins dies de la setmana la brigada canvia bombetes foses». El regidor també demana «col·laboració ciutadana a l’hora d’ajudar-nos a mantenir la Bisbal el màxim de neta possible una vegada hàgim fet aquesta actuació. És una feina de tots plegats com a comunitat i estic convençut que tots som copartícips d’aquest objectiu de millora dels espais que tots compartim i gaudim».

En aquest sentit, la ciutadania té a la seva disposició el c/e [email protected] i el canal de whatsapp exclusiu a través del 610 773 885 per fer arribar qualsevol suggeriment que es consideri adient.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

3 × five =

Notícia anterior

Renfe prohibeix l’accés de patinets elèctrics a tots els trens des del 12 de desembre

Notícia següent

Josep Maria Cruset posa en marxa l’oficina del diputat

Notícies relacionades