La Biblioteca Comarcal reprèn les activitats infantils amb l’espectacle ‘Bibliófilus’

Es tractava d’una nova sessió de l’Hora del Conte, que es va fer a la Sala Infantil amb aforament limitat i mesures COVID

L’aixecament d’algunes de les restriccions per controlar l’expansió del coronavirus que es van posar en marxa dilluns passat a Catalunya, han permès que la Biblioteca Comarcal poder reprendre les activitats infantils presencials. La primera d’elles va tenir lloc la tarda d’aquest passat dijous, segint totes les mesures de seguretat COVID: aforament limitat, mascareta, distància i rentat de mans.

La represa d’activitats presencials a la Sala Infantil es va fer amb una sessió de l’Hora del Conte, que va portar a Blanes una activitat molt singular. Es tractava de ‘Bibliófilus’, a càrrec del clown Ruskus Patruskus, un espectacle educatiu on el teatre, la màgia i les titelles són els mitjans per fomentar l’hàbit de la lectura en els infants, despertar-los l’estimació pels llibres, i convidar-los a visitar regularment la biblioteca.

Els infants –els pocs que podien assistir a l’espectacle, limitat pels protocols COVID- van poder descobrir la fantasia dels contes, la intriga de les novel·les de misteri i la màgia que s’amaga dins els vells llibres d’encanteris. Una altra raó que va fer entretinguda la sessió va ser la capacitat d’interpretar diversos personatges que té el clown Ruskus Patruskus, qui es va ficar a la pell de ‘La Bruixa Maduixa’, ‘el Doctor Boig’, ‘el pintor Pinta Pintamus’, o ‘el Llegidor’, entre d’altres.

La següent sessió presencial que hi haurà a la Biblioteca de Blanes serà el proper dimecres, 3 de març. Es tracta del programa ‘Nascuts per Llegir’, una activitat per a pares, mares i nadons de 0 a 3 anys, que es farà a 2/4 d’11 del matí. En aquesta ocasió s’oferirà l’espectacle ‘La Minibleda’, amb La Bleda. És el nom artístic d’Helena Escobar, una pallassa amb una gran experiència en el teatre familiar i el clown infantil.