Joves investigadors emplenen les aules de la Universitat de Girona

Avatar photo

La UdG posa la recerca a l'abast dels joves preuniversitaris

Com cada estiu la Universitat de Girona (UdG) ha obert les seves portes a estudiants de secundària i batxillerat amb l’objectiu d’endinsar-los en el món de la recerca. Més d’un centenar de nois i noies procedents de totes les comarques de la demarcació de Girona, del Maresme, del Vallès Oriental, de l’Anoia i d’Andorra, han participat en els Campus d’Estiu per descobrir el vessant científic de la institució.

Del 26 al 30 de juny ha tingut lloc la 13a edició del Campus PreBAT. Aquesta iniciativa té la finalitat de despertar vocacions científiques a través d’activitats pràctiques relacionades amb els diferents àmbits de coneixement de la UdG. El campus ha ofert als 60 participants una estada de cinc dies repartits entre els tres emplaçaments propis de la UdG –Barri Vell, Centre i Montilivi– i també al Parc Científic i Tecnològic.

Els participants del Campus PreBAT s’han immergit en un pla de treball que ha inclòs tallers d’enginyeria agroalimentària i visites al Centre d’Investigació en Robòtica Submarina (CIRS) o a la Facultat de Medicina, entre d’altres. Una de les activitats més destacades ha estat un taller de Creació i Tècnica Cinematogràfica a càrrec de l’Escola Universitària ERAM, amb seu a Salt. En aquesta sessió, els estudiants han tingut l’oportunitat de posar-se darrere i davant la càmera, gravant els seus propis curtmetratges.

La 16a edició del Jove Campus de Recerca (JCR) ha tingut lloc del 3 al 7 de juliol i ha acollit un total de 40 estudiants de primer curs de Batxillerat. Aquesta iniciativa de la UdG pretén despertar la curiositat científica dels joves que estan a les portes de convertir-se en universitaris. En aquest sentit, l’estada ha proposat als participants activitats i tallers per descobrir la recerca multidisciplinària de la institució i ha posat al seu abast eines i recursos que els permetin introduir-se en el món de la recerca i els facilitin avançar amb solidesa en el seu treball de recerca.

Els participants del JCR s’han introduït en el món de la recerca de la mà d’investigadors de prestigi de la UdG. Han tingut l’oportunitat de viure un judici simulat a la Facultat de Dret, passejar entre molècules mitjançant ulleres de realitat virtual, debatre sobre temes econòmics i empresarials d’actualitat i conèixer de primera mà com s’aplica la metodologia d’aprenentatge basada en problemes (ABP) en el Grau en Medicina, entre moltes altres activitats.

Aquestes iniciatives són unes de les actuacions de la Universitat de Girona destinades a enfortir les relacions de la institució amb l’ensenyament no universitari i aconseguir retenir el talent preuniversitari.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Un any i tres mesos de presó per posar la música massa alta a casa seva

Notícia següent

El govern espanyol destina 32,2 MEUR a millorar la circulació ferroviària a 5 estacions de Lleida i Tarragona

Notícies relacionades