Diumenge, 21 de juliol de 2024
És notícia

Josep Maria Ganyet participa en la presentació de la Càtedra d’Informació i Computació de la UdG

Avatar photo

En el marc de la presentació, que presidirà el rector de la UdG, Quim Salvi, l’enginyer informàtic especialitzat en Intel·ligència Artificial Josep Maria Ganyet pronunciarà la conferència “Si la IA és la resposta, quina era la pregunta?”.

L’objectiu bàsic de la Càtedra és fomentar l’estudi i la divulgació del paper de la informació i la computació en el nostre món. La Càtedra vol estimular la recerca i la transferència de coneixement en els camps de la ciència de dades i la intel·ligència artificial, contribuir a la dinamització dels estudis de l’àmbit informàtic de la UdG i afavorir el debat sobre els usos de la informació.

La Càtedra d’Informació i Computació es crea amb el suport del Departament d’Informàtica, Matemàtica Aplicada i Estadística de la UdG amb el patrocini de la Universitat de Girona i de tres empreses amb seu a Girona: Nexus Geographics, DXC Technology i Eurecat.

Josep Maria Ganyet és enginyer informàtic per la UAB. Dirigeix l’empresa de comunicació digital Mortensen i és professor de Comunicació Audiovisual de la Universitat Pompeu Fabra. Ha treballat en l’àmbit de la interacció humana amb ordinadors en empreses com IBM, Deutsche Bank i Gotomedia. Col·labora amb TV3 i escriu a La Vanguardia, Via Empresa, Cavall Fort i Sàpiens sobre tecnologia i economia digital. És membre d’ISOC (Internet Society) i membre fundador de l’AIPO (Associación Interacción Persona-Ordenador). L’any 1988 va crear el seu primer bloc on narrava en català antic les aventures del seu alter ego, un cavaller medieval als EUA. És autor dels llibres “Interacció persona-ordinador” (2000) i “La democràcia mor al núvol” (2023).

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

nineteen − 4 =

Notícia anterior

Pere Macias serà el comissionat pel traspàs de Rodalies

Notícia següent

Interrompuda la circulació a l’R4 per una avaria en un tren de mercaderies

Notícies relacionades