Jordi Hernández: “Aquesta serà la legislatura del consens i el diàleg, sinó serà impossible que Blanes avanci”

temps lectura-Temps de lectura: 3 minuts

A les eleccions del passat diumenge, la llista que encapçala Jordi Hernández a Blanes, el PSC, va resultar la força més votada en obtenir 6 regidors, 1 més que als comicis del 2019. Gairebé 3.000 vots van marcar la diferència amb la candidatura que ha governat els darrers quatre anys, l’ERC d’Àngel Canosa. L’alcadable socialista fa una bona valoració dels resultats electorals i, especialment, proposa una nova legislatura amb àmplies negociacions i oberta al diàleg.

 

Quin balanç fan dels resultats electorals d’aquest 28-M?
La valoració és positiva, el resultat que hem tret és positiu. A més, hem treballat intensament perquè ha sigut una campanya molt llarga, no només hem estat els 15 dies de campanya sinó que portem des del gener fent carpes, portes a portes des d’abans de l’estiu… I creiem que el nostre missatge ha tornat a arribar al nostre voltant, aquesta idea de canvi, de retornar la il·lusió i creure que un altre Blanes és possible. No estem tan contents amb la baixa participació que hi va haver, nosaltres el diagnòstic que fem és que hi ha una desafecció amb el món de la política i, concretament, a Blanes es dona per aquesta llunyania que hi ha entre Ajuntament i població. Nosaltres hem fet uns càlculs i sabem que hem picat aproximadament a 3.000 portes, de les quals en 1.300 hem mantingut converses directes amb els veïns, n’hi havia que eren afins a nosaltres i d’altres que no, però tots comentaven aquesta manca de proximitat de l’Ajuntament actual. Per això, la proximitat ha estat també el principi bàsic que ha regit la nostra campanya i el nostre programa.

 

Malgrat la baixa participació, la ciutadania els ha compensat la feina feta convertint el PSC en la primera força amb 6 regidors, que us allunyen d’ERC.
Sí, Esquerra ha quedat com a segona força, a dos regidors dels nostres. Nosaltres anàvem a per la victòria, això està clar, i estem contents amb el resultat. Creiem que d’alguna manera la població demanava un canvi i aquest passava pel Partit Socialista.

 

Ara quines són les perspectives per accedir a l’alcaldia? S’estan mantenint converses amb altres formacions?
Nosaltres volem parlar amb un tothom, hem iniciat una primera ronda de contactes. També, recordar a la gent que qui ha de governar és la llista més votada, s’ha de respectar aquest fet, tot i que ens consta que altres partits ja han fet declaracions sobre aquest aspecte. Ara toca parlar i negociar, de fet, jo ja vaig dient que aquesta serà la legislatura del consens i el diàleg, sinó serà impossible que Blanes avanci. O des del govern entenem que l’oposició està per sumar i volem dialogar amb ells perquè puguin aportar i fer un projecte col·lectiu entre tots pel municipi, o serà una legislatura molt difícil perquè el plenari quedarà molt dividit.

 

Seran necessaris aquests consensos per establir unes prioritats clares en el nou programa de govern.
Correcte. Hem d’intentar governar de la manera més àmplia possible, tenint en compte que les urnes han premiat uns i han castigat els altres, això vol dir que la gent té ganes de veure un canvi, no només en les cares, també en la manera de fer política municipal després de la darrera legislatura. Però, així i tot, des del Govern hem de tenir la voluntat de negociació i diàleg amb totes les forces. En qüestions importants, com poden ser uns pressupostos, hem de donar veu a l’oposició, fet que nosaltres hem trobat a faltar durant aquest mandat. Moltes vegades ens hem vist en grans decisions que, com ja sumaven 11, ni tan sols se’ns ha demanat opinió o què podíem aportar o afegir a les decisions. En aquest sentit, volem ser un govern dialogant i generós amb l’oposició.

 

Els propers dies s’anirà concretant el nou Ajuntament de Blanes i, per tant, els primers projectes que s’impulsaran?
Ja vam dir que des de la primera setmana que governem, el primer que volem fer és constituir el Consell de Barris i els regidors de barris. Creiem que és una cosa que no val diners, no cal fer grans inversions ni esforços i, a poc a poc, pot donar uns rèdits molt grans per enllaçar amb aquest principi de proximitat tan transversal que ens ha identificat durant tota la campanya. Proximitat amb els barris, escoltar el ciutadà i solucions reals als problemes dels veïns i veïnes de Blanes.