Divendres, 14 de juny de 2024
És notícia

Inscripcions completes pel ‘Poeta de guàrdia’ de Lloret

Avatar photo

Se celebra demà dimarts, 21 de març, Dia Mundial de la Poesia, en el marc de Lloret com a Capital de la Cultura Catalana

El poeta de guàrdia és un projecte nascut en ple confinament a París de la mà del Théâtre de la Villeque, que després va adaptar el Grec – Festival de Barcelona i posteriorment el festival Temporada Alta. I ara Lloret, coincidint amb la celebració del Dia Mundial de al Poesia i en el marc de Lloret com a Capital de la Cultura Catalana, ha adaptat la idea al municipi.

El projecte està coordinat per l’actor lloretenc Joan Pau Romaní i compta amb la participació de set actors locals: Paco Moreno, Joan Romà Ortiz, Núria Domingo, Marc Bertran, Salvador Pujós i Mariló Baeza a més del mateix Romaní. Un d’ells, demà a la tarda, entre les 17h de la tarda i les 22h de la nit, a l’hora indicada pels inscrits a la iniciativa, rebrà una trucada d’un poeta de guàrdia i li recitaran un poema.

Una manera de viure la cultura en primeríssima persona, establint una relació de tu a tu amb l’intèrpret que t’ha recitat el poema, segons ha dit el regidor de Cultura, Cristian Fernández, que ha recordat que després que t’hagin recitat el poema es podrà comentar i dialogar el text amb la persona que t’ha trucat.

La iniciativa és totalment gratuïta. Els participants no han hagut de pagar res. I en aquests moments totes les franges horàries disponibles estan completes.

Demà a la tarda es realitzaran més de 60 trucades i en cadascuna d’elles es recitarà un poema a la persona escollida en la inscripció. La iniciativa ha superat totes les nostres expectatives inicials ha dit Fernández, que ha destacat la bona acollida que ha tingut entre la gent de Lloret la proposta.

El format ha permès personalitzar al màxim l’experiència. És a dir, no només algunes persones rebran demà una trucada a l’hora sol·licitada, sinó que també, el que rebi la trucada, podrà escollir el tema. Es poden demanar poemes inspirats en Lloret, poemes inspirats en l’amor, o en la vida.

Es demana a les persones que rebin la poesia que etiquetin l’experiència a les xarxes socials a través de l’hastag #poetadeguardialloret

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Vilafranca programa una desena d’actes per celebrar la Setmana de la Gent Gran

Notícia següent

L’habitatge assequible ha centrat el primer acte de Demòcrates

Notícies relacionades