fbpx
Divendres, 23 de febrer de 2024
És notícia

Indignació a Catalunya: Una àvia malalta, sense ambulància i a 2ºC a ple carrer

Avatar photo

L’estat del benestar i l’eficiència dels serveis públics de Salut torna a estar en dubte a Catalunya després d’una fotografia que s’ha fet viral a través de les xarxes socials i que deixa en molt mal lloc la gestió sanitària.

L’usuari @gerardformenti ha publicat a ‘X’ una imatge d’una àvia amb alzheimer que havia estat ingressada a l’hospital de Campdevànol, al Ripollès. La dona, en cadira de rodes, és empesa pel seu marit, un avi de 94 anys. 

És una imatge presa aquests primers dies de desembre, amb una temperatura que, segons el mateix usuari, en aquell moment rondava els 2 °C. L’home es queixa que la dona rebés l’alta a l’hospital i que no hi hagués cap transport d’ambulància disponible per traslladar la dona a la residència comarcal, a només 250 metres del centre.

En lloc d’això, la parella d’ancians va haver de fer el recorregut caminant amb una temperatura que fregava els 0 graus i en un estat de salut delicat, ja que acabava d’estar ingressada a l’hospital.

En un segon missatge a la mateixa publicació, l’usuari explica que només hi ha una única ambulància per a tota la província i que l’última vegada que van necessitar el vehicle sanitari, va venir des de Figueres per fer un trajecte de 5 minuts.

L’usuari demana que les coses han de millorar i fa referència als impostos, que en funció d’aquest cas no s’estarien gestionant bé i demana solucions a la Generalitat de Catalunya i l’Institut Català de la Salut.

Explica, a més, que la família va rebre cap a les 20:00 h una proposta per esperar aquella única ambulància de la demarcació, però que s’havien d’esperar entre 4 i 6 hores fins que estigués disponible.

Llavors, van rebutjar aquesta espera perquè la dona no podia arribar a la residència a altes hores de la matinada, especialment tenint en compte la seva malaltia i el seu estat de salut, motiu pel qual van haver d’anar-hi a peu i en condicions no adequades.

 

Les xarxes s’indignen

La publicació s’ha fet viral a la xarxa ‘X’ i ràpidament ha recollit la indignació de desenes d’usuaris que lamenten la situació i demanen solucions urgents. 

Alguns fins i tot proposen l’existència d’un servei comarcal de transport sanitari que ajudi a suplir la manca de vehicles en zones menys poblades. En definitiva, demanen solucions perquè els avis i àvies i altres persones amb necessitats especials puguin acudir als serveis sanitaris amb totes les garanties, també de transport, i no hagin de tornar a casa en ple hivern, pel carrer i amb temperatures que poden suposar un empitjorament del ja delicat estat de salut amb què viuen.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Molta assistència a la xerrada divulgativa sobre la salut sexual a l’Espluga

Notícia següent

Badalona disposa des d’avui d’un Grup d’Intervenció Especial Policial

Notícies relacionades