Setanta evacuats per un incendi en una residència de Torroella de Montgrí

Dos avis han estat afectats per inhalació de fum

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

Un incendi en una residència geriàtrica de Torroella de Montgrí (Baix Empordà) ha obligat a evacuar una setantena de residents, segons han informat els Bombers de la Generalitat.

L’avís del foc es va rebre pels voltants de les 20.30 hores d’ahir dissabte a la residència Vilamontgrí, al número 26 del carrer de Santa Caterina.

L’incendi s’havia originat en una habitació de la primera planta de l’edifici –de tres plantes- i 16 dotacions dels Bombers es van desplaçar a la zona.

Amb l’ajuda de Mossos d’Esquadra i Policia Local, es van poder anar desallotjant progressivament tots els avis, alguns amb mobilitat reduïda.

Dos residents van haver de ser traslladats pel SEM a l’hospital de Palamós per inhalació lleu de fum.

A les 21.00 hores es va poder treure l’últim avi de l’interior de la residència Vilamontgrí i els Bombers van procedir a fer una revisió de tot l’immoble.

En total, es van evacuar 69 persones d’edat avançada, amb únicament dos ferits lleus per inhalació de fum. A les 21.30 hores, van poder tornar tots els residents de la segona planta, que havia quedat intacta i sense problemes pel fum.

Posteriorment, a les 22.30 hores, van poder tornar els residents a la primera planta, menys quatre habitacions que van ser reallotjats a la planta baixa, segons han detallat els Bombers. Finalment, a les 23.30 hores, l’equipament va recuperar l’electricitat i el servei es va donar per tancat.