Un grup MENA a Quart crea la crispació dels veïns

Un nou centre de menors a la població i cases forçades en menys de 5 dies

Des de fa 10 dies, els propietaris d’una masia del costat de la plaça del poble de Quart, han decidit acollir un grup d’adolescents sense família ni recursos. Aquest grup d’adolescents se’ls anomena MENA (menors estrangers no acompanyats). Com es pot veure en la definició de la paraula MENA és un grup de menors d’edat que pel fet que sigui no té cap tutor legal dins el país de residència actual.

 

Els propietaris de la masia, juntament amb la Fundació Diagrama, han decidit crear aquest centre de menors en la casa que hi ha al costat de la plaça de l’església, de propietat privada. A part d’aquest nou centre, també gestionen dos centres més. Diversos veïns s’estan queixant, ja que comenten que aquests menors solen ser de caire agressiu i delictiu.

 

Els joves que han estat acollits a Quart tenen entre 16 i 18 anys. L’espai de la masia té un aforament per a 12 menors, tot i que, actualment n’hi ha 6. També s’ha de destacar que hi ha 1 educador per a cada menor. Aquesta iniciativa ha estat duta a terme per la Fundació Diagrama i pels propietaris de la masia amb la prèvia autorització per part de la Generalitat de Catalunya. 

 

Aquests adolescents se’ls acolleix amb la finalitat de donar-los un procés formatiu per a poder-los reinserir laboralment dins la societat i que quan siguin majors d’edat puguin tenir la seva pròpia feina i recursos. Des de les institucions se’ls hi dóna una oportunitat. 

 

El problema ha estat que fa 5 dies aproximadament, hi ha hagut algun intent d’entrar a alguna casa, ja que algun veí s’ha trobat amb el pany de la porta forçada i abans que arribessin aquests nois no passava, segons alguns veïns. Així que, ara mateix hi ha un debat intern entre veïns a favor i en contra d’aquest centre de menors i molts veïns culpen a l’Ajuntament d’aquest centre que segons ells portarà molts problemes a la població.

 

Des de l’Ajuntament ens confirmen que ells no tenen la competència directa per tal de decidir si es queden o se’n van. La competència és de la Generalitat i en aquest cas el que es farà des de la institució serà vetllar perquè tot funcioni correctament, tant pels veïns com pel centre de menors.