Terra Viva anuncia que deixa el servei de recollida d’animals

L'entitat de la Garrotxa està a l'espera que es resolgui el recurs que va presentar a la licitació del nou contracte

Algunes de les gabies amb gossos de la protectora de la Garrotxa. CEDIDA

L’associació protectora d’animals Terra Viva anuncia que deixarà el servei de recollida d’animals de la Garrotxa aquest dijous i estudia demandar el Consell Comarcal per un deute acumulat de 60.000 euros. En una roda de premsa, l’entitat ha explicat que el 30 de setembre s’acaba el termini de nou mesos de pròrroga que els va donar l’administració i que ho van recordar al Consell fa un mes sense que hagin obtingut resposta. Després de deu anys, Terra Viva abandonarà les instal·lacions però alerta que estaran “atents” al nou gestor del servei per evitar que la protectora es converteixi en un “pàrquing d’animals”.
Terra Viva ha anunciat aquest dimarts que abandonarà les instal·lacions aquest dijous després d’una dècada oferint el servei a la Garrotxa. És just el dia en què expira el termini de nou mesos fixat pel Consell Comarcal com a pròrroga per a la prestació del servei, que es va posar a licitació.

Malgrat que el procés està “aturat” perquè l’associació ho va recórrer al·legant “irregularitats”, des de Terra Viva asseguren que fa un mes van comunicar al Consell Comarcal que deixarien de prestar al servei i que encara no han rebut cap resposta “oficial”. L’únic tràmit que s’ha fet, asseguren, és la visita a les instal·lacions que el SIGMA té previst fer aquest dimarts a la tarda.

Tampoc saben qui es farà càrrec del servei mentre no es resolgui el recurs i recorden que si els donen la raó, el procés s’hauria de repetir. Tampoc descarten tornar-hi a optar. Això sí, amb unes altres condicions.

Un servei “sobresaturat”

I és que l’entitat fa temps que denuncia que el servei està “sobresaturat” i “infrafinançat” des de fa anys. De fet, asseguren que fa temps que hi ha hagut d’afegir diners i que han pogut sobreviure els últims temps gràcies a les aportacions de membres de la junta i de proveïdors –sobretot, veterinaris- que no els ha cobrat els serveis.

Malgrat això, calculen que el Consell Comarcal els deu uns 60.000 euros i es plantegen demandar-lo per aconseguir que els pagui aquestes despeses. “Els nostres serveis jurídics ho estan estudiant”, ha explicat el president de l’entitat David Serramitjana.

També avisen que estaran “atents” al nou servei per evitar que l’espai s’acabi convertint en un simple “aparcament d’animals” i que no desapareixeran.

Accelerant les adopcions

L’entitat recorda, a més, que en l’últim any –i en previsió de la fi del servei- van accelerar les adopcions i que a hores d’ara tenen uns 64 animals (entre gossos i gats). Molt per sota dels 130 de mitjana que tenien fa un any. Sobretot, tenint en compte que les instal·lacions tenen una capacitat màxima de 80.