S’ultimen els detalls per procedir a fer el trasllat dels barracons al nou Institut de Caldes

El proper curs 2021 – 2022 ja començarà amb normalitat en el nou edifici situat al costat de l’escola la Benaula i al davant dels anteriors barracons que donaven seu a l’institut.

Aquest dimecres s’ha pogut veure l’estat real de l’institut en la visita d’obres que ha comptat amb la presència de part de l’equip de govern de l’Ajuntament de Caldes de Malavella, i part de l’equip directiu de l’institut i de les escoles Sant Esteve i la Benaula. 

En la visita s’ha pogut veure com s’estan acabant d’ultimar els detalls per deixar enllestida l’obra en les properes setmanes. El passat mes de juny van iniciar-se els fonaments del nou equipament educatiu que completa tota la línia educativa al municipi, deixant els barracons que havien estat seu de l’educació secundària a Caldes en el passat. 

Al llarg d’aquesta setmana s’han d’acabar d’instal·lar els tancaments d’alumini, els acabats en les aules així com els desaigües de les pistes esportives. 

Amb tot, i complint amb la planificació establerta tot i els dos mesos de demora causats per la Covid19, el mes de juliol l’Institut ja estarà acabat i durant el mes d’agost es farà el trasllat d’un centre a l’altre perquè el proper curs pugui començar en el nou equipament. 

Per a l’alcalde Salvador Balliu: “Feia 16 anys que els alumnes de Caldes cursaven l’ESO i el Batxillerat de manera provisional en barracons, amb aquest nou Institut ja no tindrem barracons al municipi i el jovent de casa podrà gaudir de totes les línies educatives en condicions”.

L’obra de l’institut, efectuada per Busquets Vilobí SL, es desenvolupa per un import de 3.826.365,48€ IVA inclòs, 500.000€ dels quals els ha posat l’Ajuntament. El contracte té una durada d’un any i 4 mesos i s’ha dissenyat un equipament amb tres parts diferenciades: per una banda l’espai per l’administració 406,53m2, l’aulari de 2.369,33m2, i l’espai del vestíbul de 59,01m2.