Detinguts tres lladres per dos atracaments a punta de navalla en ple carrer, a Girona

Unes víctimes van aconseguir evitar el robatori arrencant a córrer i avisant un taxista, que va trucar els Mossos d'esquadra

Els Mossos d’Esquadra han detingut tres lladres per cometre dos atracaments a punta de navalla en ple carrer, a Girona. La matinada del 3 de novembre, agents de l’Àrea Regional de Recursos Operatius (ARRO) que feien patrullatge preventiu van rebre l’avís de dos robatoris amb violència i intimidació a la ciutat, un d’ells en grau de temptativa. En l’atracament consumat, els tres sospitosos van seguir dues noies pel carrer Bernat Boadas. En un moment determinat, les van abordar i les van amenaçar amb la navalla. Aleshores, una de les joves va donar la bossa als assaltants. A dins, hi havia objectes personals, documentació, targetes de crèdit, un comandament a distància, 30 euros i un telèfon d’alta gamma valorat en 800 euros. Els lladres van fugir a peu en direcció a la carretera Santa Eugènia.
En aquest lloc és on van intentar atracar un noi i una noia que caminaven pel carrer. La parella, quan es va adonar de la intenció dels sospitosos, va arrancar a córrer fins a demanar ajuda a un taxista, que va ser qui va alertar la policia per telèfon.

Els agents van engegar un dispositiu de recerca dels tres homes. Els van localitzar immediatament a la plaça Marquès de Camps. Durant l’escorcoll, els mossos van localitzar i recuperar el telèfon mòbil d’alta gamma i 95 euros que tenia amagats un dels lladres sota el pantaló, a la zona dels genitals. També van localitzar, en una butxaca del pantaló d’un dels lladres, el comandament a distància. Poc després, recercant per la zona, els agents van localitzar la bossa de mà dins un contenidor d’escombraries

Els detinguts tenen 18, 19 i 26 anys, són de nacionalitat belga i veïns de Barcelona. Els han arrestat com a suposats autors de dos delictes de robatori amb violència i intimidació, un d’ells en grau de temptativa. Tots tres tenen antecedents. El dia 4 van passar a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Girona. Dos d’ells van sortir en llibertat provisional mentre que el tercer (el jove de 26 anys) va ingressar a presó.