L’hospital d’Olot reforçarà urgències per l’augment d’atencions per la grip

En els últims cinc anys, les visites mèdiques urgents han pujat un 10,63%

Imatge de l'exterior de l'hospital d'Olot. ACN
L’hospital d’Olot reforçarà durant els propers dies amb cinc metges el servei d’urgències amb la previsió d’un augment d’atencions per l’arribada de la grip a Catalunya. El centre també millorarà la senyalització i informació de la sala d’espera, reforçarà les franges horàries de més afluència amb especialistes i es coordinarà amb l’atenció primària de la comarca per “reorientar” els pacients menys greus als ambulatoris i consultoris locals. L’objectiu és “ordenar i optimitzar” els fluxos d’atenció urgent i “adequar el temps de resposta en les urgències dels usuaris amb prioritat menys urgent i afavorir la continuïtat assistencial”.
En els últims cinc anys, les urgències de l’hospital d’Olot han incrementat un 10,63%, passant de les 33.065 ateses l’any 2014 a les 36.581 l’any passat. Això ha suposat que, de mitjana, es visitin cada dia deu pacients més dels que s’atenien el 2014.

El servei utilitza un sistema de classificació i triatge que ordena els pacients en funció del nivell d’urgència amb el qual arriben a l’hospital. Aquesta classificació té cinc nivells: l’1 –de màxima urgència- fins als nivells 4 i 5 –pacients amb patologies no urgents i que poden ser atesos en un altre centre assistencial-.

Durant l’any passat, sis de cada deu urgències que es van atendre a l’hospital eren considerades “banals” o del nivell 4 i 5 i que, per tant, es podrien haver atès amb la mateixa eficàcia, asseguren, en un centre d’atenció primària.