Figueres recupera 9 dels 11 pisos ocupats del Joan Tutau

Es tracta de blocs de protecció oficial on la Guàrdia Urbana i l'Agència d'Habitatge han instal·lat portes reforçades als habitatges buits

El operaris instal·lant una porta blindada a un dels habitatges. Fotografia: ACN

Figueres ha recuperat 9 dels 11  pisos de protecció oficial de la plaça Joan Tutau que havien ocupat il·legalment. Les intervencions realitzades per l’Ajuntament en coordinació amb l’Agència de l’Habitatge de Catalunya han permès alliberar aquests habitatges d’un total de 25 pisos. Des del mes d’abril fins ara, s’han blindat els quadres de subministrament i s’han instal·lat portes reforçades als habitatges buits. El consistori espera que amb els processos judicials que estan en marxa s’aconsegueixi alliberar la resta. La voluntat és destinar-los al lloguer social.

Els dos blocs de protecció oficial són objecte d’ocupacions massives des de fa temps. Dels 25 pisos disponibles, 11 tenien inquilins que hi vivien de manera irregular. La situació va provocar problemes de convivència i va obligar a marxar alguns dels residents amb contracte de lloguer. L’Ajuntament ha realitzat múltiples operatius contra el frau de llum i aigua, ja que el passat mes de maig un dels ocupes que manipulava un comptador de llum va provocar un petit incendi i va patir cremades de primer grau a les mans i a la cara.

El consistori va reclamar la intervenció de l’Agència de l’Habitatge –propietària dels dos edificis-. Finalment, es van blindar les portes d’accés als comptadors i s’hi van instal·lar alarmes. També s’han posat portes reforçades als pisos que han quedat buits. Tot i això, el regidor de Seguretat, Quim Felip, assegura que mentrestant, els controls policials es mantindran.