Dissabte, 25 de maig de 2024
És notícia

Santa Coloma de Farners posa en marxa un sistema pioner per retenir residus

Es tracta d'una prova pilot que l'Ajuntament fa amb Aigües Colomenques que ha de servir en dies de grans precipitacions

L’Ajuntament de Santa Coloma de Farners i l’empresa Aigües Colomenques han posat en marxa un sistema pioner al territori, que permet retenir els residus i evitar abocaments a la riera del poble.

Es tracta d’una prova pilot que està pensada especialment per a dies de fortes precipitacions. El sistema consta d’un suport fix d’acer inoxidable, on estan subjectes quatre malles que capturaren els residus flotants.

En el seu conjunt, el sistema pot arribar a suportar fins a més de 400 kg de pes. La instal·lació d’aquestes xarxes permetrà retenir la brossa que arrossega el clavegueram en períodes de forts aiguats i que acabaven a la riera. La voluntat de l’empresa és poder portar el sistema a altres localitats.

Per això, Aigües Colomenques durà a terme periòdicament el monitoratge d’aquesta prova per tal de millorar-ne l’efectivitat. La voluntat del consistori i de la companyia és implementar mesures per millorar l’eficiència de la resposta davant impactes d’origen natural com són els episodis de pluja extrema. El regidor de Medi Ambient de l’Ajuntament de Santa Coloma de Farners, Pep Prat, s’ha mostrat “molt satisfet” amb l’execució d’aquesta iniciativa que permet “preservar un espai tan valuós com és la riera”.

Prat explica que des de la regidoria, mantenen la voluntat “d’actuar en favor del nostre medi” i destaca que la proposta va sorgir d’un treballador de la Brigada Municipal. En aquest sentit, l’edil assenyala que la proposta ha tingut molt bona acollida entre els veïns.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

El Convent de les Arts regula l’ús intern dels diferents espais i serveis de la futura residència d’artistes

Notícia següent

Entra a robar a un domicili d’Olesa de Montserrat mentre els propietaris dormien

Notícies relacionades