Salt instal·la cinc noves càmeres de videovigilància a la zona Centre i la Maçana

L'ampliació s'afegeix a una millora de la Sala Operativa de la Policia Local

Salt (Gironès) ha instal·lat cinc noves càmeres de videovigilància a la zona Centre (als carrers Torres i Bages i Francesc Macià) i a la de la Maçana (Marquès de Camps i avinguda de la Pau).
Amb els nous aparells, Salt compta amb 53 dispositius distribuïts per tot el municipi. Els primers es van instal·lar l’any 2009 i, des d’aleshores, s’ha anat ampliant la xarxa. El regidor de Seguretat Ciutadana, Toni Vidal, assegura que aquesta eina té un “elevat potencial efecte dissuasiu” i, a més, dona facilitats a l’hora d’identificar possibles infractors.
A banda d’aquesta actuació, també s’ha fet una millora de la Sala Operativa de la Policia Local. En aquest sentit, s’han integrat totes les càmeres en un únic programari “més àgil” i amb més capacitat de gestió.

A més, les pantalles de control s’han ampliat a sis, de majors dimensions, amb tecnologia LED i més possibilitats de control.

Des del consistori, remarquen que els dispositius de videovigilància són revisats anualment per la Comissió de Control de Dispositius de Videovigilància, organisme del Departament d’Interior, que vetlla perquè es garanteixi el dret a la privacitat, la intimitat i la imatge dels ciutadans.