Reclamen que s’aturi el projecte de restauració de la Rubina de Castelló d’Empúries

Admeten que hi calen actuacions ambientals però critiquen que no s'hagin tingut en compte els usos socials

Diverses entitats de Castelló d’Empúries (Alt Empordà) s’ha unit per reclamar que s’aturi el projecte del Ministeri per a la Transició Ecològica per restaurar la platja de la Rubina.
Les associacions de comerciants i empresaris, propietaris i usuaris del Paratge de la Rubina, negocis de la zona i associacions culturals i esportives han elaborat el manifest ‘La Rubina per a tothom’ on admeten que les actuacions de restauració ambiental són “beneficioses” però que, alhora, comporten “greus limitacions dels accessos” que “afecten negativament a l’ús social de la platja”.
En aquest sentit, exigeixen que s’aturi i que s’iniciï un procés per participatiu per definir l’ordenació dels accessos amb “tots els agents econòmics i socials del municipi”.
I és que el projecte preu tancar el camí d’accés actual per restaurar el sistema dunar i que només es pugui utilitzar com a via de serveis. Des de l’Ajuntament diuen no han pogut participar en la redacció del projecte i que hi han presentat al·legacions.