Olot acaba la segona fase dels treballs per reordenar els horts urbans del volcà Montsacopa

També s'ha consensuat amb els propietaris i usuaris que les noves hortes siguin un espai ecològic

L’Ajuntament d’Olot ha fet un pas per enllestir la reordenació dels horts urbans del volcà Montsacopa. Un cop acabats els treballs de la primera part del projecte iniciat fa tres anys ara s’hi ha fet una nova actuació de millora de 17.500 metres quadrats, entre el camí del viacrucis i el que va a l’ermita.
En concret, s’ha millorat els accessos i camins als horts, s’han netejat coberts, desbrossat de vegetació i s’ha establert guies d’ús i d’utilització, a més d’ampliar la xarxa de rec amb sis noves aixetes. Paral·lelament i de manera consensuada entre propietaris i usuaris, s’ha acordat que les noves hortes del volcà siguin un espai ecològic d’ús públic.
En aquest sentit, s’ha fixat prohibir l’ús de fertilitzants, plaguicides, fungicides químics com tampoc es podran utilitzar herbicides químics.

Tampoc estarà permès deixar-hi créixer arbres que no siguin fruiters o instal·lar hivernacles o elements de plàstic, més enllà del material necessari per a petits planters.

D’altra banda, es vol que els horts puguin servir per a la investigació en treballs científics tutelats pel Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa.

Les actuacions, que inclouen la finalització d’una tanca perimetral, han tingut un cost de 41.000 euros, 29.000 dels quals s’han finançat amb una línia d’ajuts del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa, ens impulsor del projecte, conjuntament amb l’Ajuntament.